Andorra demana a Foment desdoblar la carretera de la Seu per evitar col·lapses

C. SANS
12-12-2018
  • Andorra demana a Foment desdoblar la carretera de la Seu per evitar col·lapses

El servei de Mobilitat i Transport Públic del Govern d’Andorra proposa desdoblar la carretera N-145, que uneix la frontera de la Farga de Moles amb la Seu d’Urgell, per evitar les cues de sortida del país veí. El màxim responsable de l’agència de mobilitat andorrana, Jaume Bonell, considera que el col·lapse que van registrar les carreteres del Principat diumenge passat, provocat pels 83.803 vehicles de turistes que van visitar Andorra amb motiu del pont de la Puríssima, “és conseqüència del carril únic de l’N-145”.

Diumenge passat, les vies andorranes van viure una jornada de col·lapse circulatori total amb retencions que van arribar als 15 quilòmetres i amb prop de tres hores de cotxe per desplaçar-se des de la parròquia d’Escaldes-Engordany fins a la frontera del riu Runer (uns 17 quilòmetres).

Andorra considera que la seua xarxa de carreteres “té un bon funcionament” fins i tot per canalitzar el trànsit que es genera en dates de màxima afluència de turistes. Per aquesta raó proposa desdoblar la carretera N-145, el titular de la qual és el ministeri de Foment espanyol. Aquest diari va sol·licitar ahir informació sobre la proposta al Govern espanyol sense obtenir resposta.

S’ha de recordar que l’N-145 va ser sotmesa l’any 2013 a una reforma integral per fer més àgil i segur el trajecte entre la Seu i Andorra. Les obres van consistir a suavitzar els revolts més perillosos i van incloure actuacions com la construcció d’un fals túnel, millores en els accessos a les localitats d’Anserall i Civís i el túnel del Bordar.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next