⏯️ Andorra inicia la seva primera jornada de vacunació

ACN
21-01-2021
  • ⏯️ Andorra inicia la seva primera jornada de vacunació
  • Pla americà de diversos membres del personal sanitari, animant a participar a la campanya de vacunació contra la covid-19 a Andorra

La primera jornada de vacunació contra la covid-19 a Andorra, que s'ha dut a terme aquest dimecres, s'ha definit com a "dia històric" i s'ha viscut amb sentiments "d'il·lusió i alegria". L'arrencada d'aquest procés ha estat possible després que aquest dimarts al vespre arribessin un miler d'unitats del vaccí de Pfizer al Principat procedents de Madrid, a les quals se'n sumaran un altre miler més en els pròxims dies. El primer punt on s'han començat a administrat ha estat al centre sociosanitari del Cedre, on s'ha injectat a 25 dels seus 28 residents. El director general del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS), Josep Maria Piqué, ha destacat que aquesta és una mesura important "per aconseguir tallar la cadena" de transmissió del virus. 

Després de l'arribada dels vaccins a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell d'Andorra, es preveu que entre aquest dimecres i dijous el Cedre, Clara Rabassa i l’Albó hagin rebut les vacunes. Pel que fa als centres sociosanitaris de Salita i Sant Vicenç d’Enclar, aquesta s'administrarà en una següent fase tenint en compte que els brots de coronavirus encara són actius en aquests centres. La idea és que “en quatre o cinc dies” estigui vacunat el personal de l'hospital que està més a primera línia i que, posteriorment, en mesnys d'una altra setmana també arribi a la resta de sanitaris.

Pel que fa a l’adhesió d'aquest personal, el director general del SAAS ha detallat que la plantilla de la parapública és d'uns 1.100 professionals i que s'ha demanat a les persones que es registrin per saber si volen el vaccí. Uns 600 ja han respost de manera afirmativa, un percentatge “molt satisfactori”, ha destacat Piqué, si es té en compte que hi ha gent que no es pot vacunar perquè han passat la malaltia o per contraindicacions. A més, ha subratllat que tot plegat és "el començament d'una fita" que ha d'accelerar el final de la pandèmia i ha destacat que vacunar-se és un acte de "responsabilitat individual i col·lectiva".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Què en penses del tancament de Hasel al Rectorat contra el seu empresonament?