Animac tanca la 25a edició, en format híbrid, amb prop de 64.000 espectadors

ACN
11-03-2021
  • Animac tanca la 25a edició, en format híbrid, amb prop de 64.000 espectadors
  • Animac tanca la 25a edició, en format híbrid, amb prop de 64.000 espectadors
    Peu de foto: 
    Foto David del Val

Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, tanca la 25a edició amb prop de 64.000 espectadors i amb un programa híbrid que ha comptat amb actes presencials a Lleida del 26 al 28 de febrer i en línia del 25 de febrer al 7 de març, així com també sessions a Filmin, conferències, tallers i trobades amb els autors a les xarxes socials del certamen. Els premis del públic d'aquesta edició han estat per a "Deszcz (Rain)" (Polònia, 2019), del director Piotr Milczarek, en la categoria de Curts; "Good Night Mr. Ted" (Espanya, 2020), de Nicolás Solé, ha estat el curtmetratge més votat en la de Futur Talent; i "Agapito" (Espanya, 2020) de Rafael Vidal i Julián Gómez, en la de Petit Animac.

La directora d'Animac, Carolina López, diu que, "més enllà dels números", està satisfeta per "l'esforç de tots els que han fet possible Animac en un any complicat”. De la 25a edició, destaca les pel·lícules de gran qualitat d'arreu del món que n'han format part, la participació dels artistes i la presentació en línia de projectes a Incubator, que es consagra com una secció important del certamen. Tot i això, espera "poder recuperar l'insubstituïble i preuat pols presencial d'altres anys, però sense oblidar aquest nou format d'Animac en línia, en vista dels resultats tan positius”.


⏯️ L'Animac celebra la bona acollida del format híbrid

Preview Animac 2021

López ha assegurat que el públic ha respost, malgrat haver trobat a faltar l'ambient habitual del festival presencial. Finalment, ha conclòs: "Ha estat un any en què potser més que mai calia celebrar alguna cosa bona, i els 25 anys d'un festival que porta cultura a Lleida i la projecta al món, sense dubte, ho era". Per la seva banda, el regidor de Ciutat i Cultura de l'Ajuntament de Lleida, Jaume Rutllant, ha valorat positivament aquesta edició d'Animac, la qual, ha dit, "es presentava com un repte molt complex" i ha aconseguit "superar amb una nota altíssima aquest aniversari".

L'Animac ha rebut en aquesta edició 700 curtmetratges en la convocatòria oberta. Entre una selecció dels films rebuts, juntament amb les retrospectives, monogràfics i les seccions oficials, s'han pogut veure 181 films: nou llargmetratges, dos migmetratges, 169 curtmetratges i una sèrie. A més, durant els dies del certamen, Filmin ha creat una llista de reproducció amb algunes de les millors pel·lícules d'animació seleccionades en la 'Top List Animac 25' i que formen part del seu catàleg habitual. La programació d'Animac 2021 ha comptat amb tres films d'estrena mundial, tres d'estrena internacional i divuit d'estrena a Espanya.

Un total de 1.114 espectadors han seguit les disset sessions presencials d'Animac (quinze de films d'animació i dos conferències), tretze de les quals han tingut lloc a La Llotja de Lleida i quatre al CaixaForum Lleida. Pel que fa a la programació en línia, el certamen ha comptat amb 52.605 espectadors, 46.446 dels quals han seguit les 22 sessions programades a Filmin i 6.159 espectadors han vist el contingut a la web d'Animac i a les xarxes socials. També en línia i a través de Filmin s'han dut a terme les tres sessions escolars d'aquesta edició d'Animac, les quals han estat seguides des de les aules per 10.269 alumnes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria de contemplar la violència vicària com a violència de gènere?