Antiguitats, art, vehicles clàssics i música s'aplegaran aquest cap de setmana a Fira de Lleida

REDACCIÓ
19-11-2019
  • Antiguitats, art, vehicles clàssics i música s'aplegaran aquest cap de setmana a Fira de Lleida
  • Antiguitats, art, vehicles clàssics i música s'aplegaran aquest cap de setmana a Fira de Lleida

La 26a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), la 13a edició de Lleida Retro (Fira de Vehicles Clàssics) i la 9a Trobada del Disc obriran les portes divendres amb milers d’antiguitats, peces d’art, vehicles clàssics i discos de tots els preus i estils. Les tres fires, que romandran obertes del 22 al 24 de novembre al Pavelló 3 de Fira de Lleida amb un total de 27 expositors, consoliden els seus tres eixos tradicionals: constitueixen un espai interessant per visitar, per comprar i, fins i tot, per invertir en peces de valor històric.

En el decurs de la presentació, Paco Cerdà, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida i diputat de la Diputació de Lleida, ha afirmat que Lleidantic és dels pocs salons d’aquest àmbit que ha mantingut una continuïtat en el temps i en l’espai i ha destacat la presència de peces d’art, mentre que Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha recordat el bon resultat d’integrar salons amb públics complementaris (com és el cas de Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc) i d’unir esforços amb entitats del sector, com és el cas del Club de Vehicles Històrics de Lleida.

Precisament, el president del Club de Vehicle Històrics de Lleida, Antoni Pomés, ha explicat que Lleida Retro reunirà uns 80 vehicles (cotxes, motos i camions), entre els quals models molt antics i una gran col·lecció de Citroën amb motiu del centenari d’aquesta marca.

D’altra banda, Lleidantic acollirà, a més de mobles, peces i joies de diverses èpoques i orígens, una exposició d’obres creades per artistes de l’Associació Arts de Ponent de Lleida.

Cal recordar també que el certamen serà el marc d’una petita mostra de motos clàssiques, entre les quals tres peces històriques. Es tracta dels primers models de tres marques mítiques (una Montesa “Yaya” B46, una Ossa 125 Fuelles i una Guzzi 65), els quals seran exhibits a l’estand del taller lleidatà Restaura la Moto, l’únic de Catalunya centrat en la rehabilitació de motos clàssiques.

La Trobada del Disc, organitzada per Firadisc i Fira de Lleida, oferirà als visitants milers de discos de vinil, cd’s i objectes relacionats amb el món de la música de diferents preus i estils. Els visitants tindran la possibilitat d’examinar-los i comprar-los, però també de vendre o d’intercanviar material musical de tot tipus.

La inauguració oficial del triple saló tindrà lloc el divendres, dia 22 de novembre, a les 17.00 h, al Pavelló 3 de Fira de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...