Antisida busca voluntaris per a un nou projecte nocturn

R.RÍOS
01-08-2017
  • Antisida busca voluntaris per a un nou projecte nocturn

L’Associació Antisida de Lleida busca voluntaris per poder ampliar el seu projecte nocturn d’informació i prevenció Nit segura, que a partir d’ara passarà a dir-se Més que festa. L’objectiu és poder estendre el radi d’acció de la iniciativa i comptar amb personal físic a les festes a les quals acudeixin per informar els joves sobre conductes de risc, prevenció, promoció de la salut sexual o informació sobre la prova per a la detecció del VIH. I és que fins ara el programa es basava fonamentalment a enviar el material informatiu als organitzadors de l’esdeveniment en qüestió (festes majors o altres de tan populars com la Transsegre), però no solien acudir-hi voluntaris per fer la prevenció de forma directa. L’objectiu és poder reunir una desena de voluntaris que els permetin fer deu sortides amb personal in situ. En totes les sortides aniran acompanyats d’un estand fabricat per a l’ocasió per alumnes de fusteria de l’institut Templers. Els interessats a col·laborar en la campanya poden contactar amb l’entitat al telèfon 973261111 o al correu voluntariat@antisidalleida.org. L’any 2016, el programa va fer 22 intervencions (la majoria sense presència física) en què va repartir un total de 5.300 preservatius i 2.800 díptics informatius.

El programa d’atenció a les persones de l’entitat s’encarrega de promoure accions i recursos per donar una cobertura integral al col·lectiu de persones afectades pel VIH i/o la sida i a persones que es troben en risc d’exclusió social. Per a això ofereix diferents serveis sobre atenció social, assessorament jurídic, serveis d’inclusió social o d’inserció sociolaboral.

La iniciativa és la nova versió del programa ‘Nit segura’ i l’objectiu és ampliar el radi d’acció

En el marc d’aquest programa, l’associació va fer un total de 375 atencions durant l’any passat. El 33% van ser sobre atenció social, el 27 per cent sobre inserció laboral, el 15% d’atenció psicològica, el 12 per cent sobre inclusió social, el 9% relacionades amb la salut i el 4%, d’atenció jurídica.

236 ajuts per a famílies en risc d’exclusió

La prevenció i la detecció precoç del VIH són els principals pilars de treball de l’associació Antisida de Lleida, però l’entitat lleidatana també treballa en altres àmbits com el del suport a persones en risc d’exclusió social. Així, durant l’any passat va entregar 236 ajuts d’habitatge, salut, subministraments o alimentació entre altres a famílies en situació de vulnerabilitat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?