Antisida Lleida celebra 25 anys i premia els seus col·laboradors

s. diego
30-11-2016
  • Antisida Lleida celebra 25 anys i premia els seus col·laboradors

“Sols no hauríem arribat tan lluny.” Amb aquestes paraules va agrair ahir el president d’Antisida Lleida, Joan Fibla, tots els voluntaris, empreses i entitats que han col·laborat amb l’associació al llarg dels 25 anys d’història. Ho va fer a la Llotja, en el marc d’un sopar d’aniversari al qual van assistir 140 persones, entre elles la consellera de Presidència, Neus Munté, i on es va fer una entrega de premis. A títol personal, Antisida Lleida va reconèixer la implicació d’Emili Sales, un lleidatà de 85 anys que des de fa tretze anys col·labora voluntàriament i diàriament amb l’associació, que també va distingir Plácido Santafé, metge de Primària que ha dedicat part de la seua feina a la lluita contra el VIH. A nivell d’entitats i empreses, Antisida va reconèixer la fundació Arrels-Sant Ignasi, Plusfresc, la Coordinadora d’ONGD, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut i va atorgar el Diploma al Mèrit Solidari a les vocalies de la dona de les associacions de veïns de la ciutat de Lleida.

Fibla va explicar que durant aquest quart de segle Antisida Lleida ha viscut un “canvi total” de la manera d’abordar la problemàtica del VIH. L’associació va nàixer fa 25 anys i el seu treball era el d’“acompanyar el malalt en la fase final de la malaltia, quan la mortalitat era molt elevada, d’un 65%”. A mitjans dels noranta, quan els tractaments es van fer efectius, va canviar la percepció i va prendre força la prevenció. “La professionalització ha estat un dels nostres èxits més importants”, va assegurar Fibla. I és que a l’associació treballen actualment quinze persones, que compten amb el suport de sis voluntaris fixos. El gran repte ara és combatre l’estigma. “Fins que una persona no pugui dir lliurement que és seropositiva sense temor de perdre la feina o les amistats no calarà el missatge que la sida ens afecta a tots.”

Alerten que els nous casos del VIH pugen un 7% a Europa

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va alertar ahir d’un augment de casos d’infecció pel VIH a Europa el 2015, en comparació amb les dades publicades l’any anterior. Així, per primera vegada, el número acumulat de casos supera els 2 milions, mentre que les noves infeccions han augmentat un 7% respecte a l’any anterior, amb més de 153.000 nous casos. Aquesta dada es converteix en la més alta des de la dècada del 1980.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta