Antisida Lleida celebra el seu Memorial

P.RODELLAR
17-05-2019
  • Antisida Lleida celebra el seu Memorial
  • Antisida Lleida celebra el seu Memorial

L’associació Antisida de Lleida va celebrar ahir el XXVI Dia Memorial de la Sida amb el qual cada any homenatja les víctimes d’aquesta malaltia. 

La plaça de la Catedral va acollir al matí una exposició de tapissos elaborats a mà per familiars de persones que han mort a causa d’aquesta infecció i posteriorment, a la tarda, va tenir lloc a l’Institut d’Estudis Ilerdencs la lectura d’un manifest per part d’Antonia Vega, expresidenta de l’entitat, i dels 250 noms de persones mortes a Ponent pel VIH des de la dècada dels vuitanta.

Actualment els infectats pel VIH poden fer una vida completament normal gràcies als nous tractaments; tanmateix, continuen morint persones. En el que va de 2019, dos usuaris vinculats a la nostra entitat van perdre la vida”, va explicar ahir en aquest sentit el president d’Antisida Lleida, Joan Fibla.

Així mateix, Fibla també va informar que en els últims cinc anys vint-i-tres persones van morir per aquesta malaltia i vint es van infectar el 2017 (última data de la qual es tenen dades a la demarcació de Lleida). És per això que des de l’associació aconsellen utilitzar protecció quan es mantenen relacions sexuals i fer-se la prova cada vegada que es mantingui una relació en la qual hi pugui haver algun risc de contagi per, en cas de ser necessari, començar amb el tractament com més aviat millor.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta