Anuncien que l’abocador de Riba-roja està a punt just abans de vèncer la llicència

R.RAMÍREZ
19-07-2019
  • Anuncien que l’abocador de Riba-roja està a punt just abans de vèncer la llicència

El promotor del polèmic abocador de Riba-roja ha comunicat a la Generalitat que la planta en construcció ja compleix les “condicions essencials” per començar a funcionar. La firma Lestaca va fer aquesta declaració, dimarts passat, només un dia abans que expirés el termini que establia l’autorització ambiental de la Generalitat perquè l’empresa complís els requisits mínims de funcionament. En canvi, la plataforma Almatret Net i els ajuntaments del Segrià i la Ribera d’Ebre, contraris a l’abocador, creuen que la instal·lació encara està lluny de poder entrar en servei i, en conseqüència, reclamen que el Govern declari vençut el permís. L’Executiu català, per la seua banda, va anunciar a la tarda que inspeccionarà de forma “immediata” les obres per verificar la declaració de l’empresa. S’espera que els inspectors vagin avui mateix al complex.

Els contraris a l’abocador han convocat per avui una marxa de protesta que sortirà des del municipi de Maials. La intenció és demostrar que les obres ja executades no reuneixen el mínim necessari per començar a funcionar.

Per la seua part, fonts de l’empresa (participada per Urbaser i el grup lleidatà Griñó) es van mostrar convençudes que superaran la inspecció i van puntualitzar que, si s’hi detecten deficiències i aquestes són de poca importància, l’administració sol donar un nou termini per corregir-les. Per aquesta raó, van descartar que l’autorització ambiental pugui quedar anul·lada de forma immediata.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta