Aplicacions gratuïtes per a les teves videoconferències

LLEIDACOM/ Lourdes Farré
Publicat: 
08-04-2020
Actualitzat: 22-04-2020 18:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Aplicacions gratuïtes per a les teves videoconferències

Encara que estiguem confinats a causa de la Covid-19, seguim en contacte constant gràcies a les aplicacions de videoconferència que ens permeten mantenir contacte visual tant en l'àmbit familiar, social i inclús acadèmic o laboral. Parlar i també veure'ns sense sortir de casa és possible gràcies a les aplicacions de videotrucada que ara estan en auge. A Lleida.com us en presentem 10 que poden utilitzar-se des del mòbil i en la seva modalitat gratuïta.

Si tens el WhatsApp instal·lat al mòbil, que és el habitual, ja tens una forma de contactar visualment amb qualsevol dels contactes que apareguin a la teva llista. Podreu participar fins a 4 usuaris a la vegada.

Des d'Instagram podreu participar fins a 6 persones per videotrucada. Destaca per la seva gran varietat de filtres d'imatge per a divertir-se mentre es parla.

Houseparty és una altra opció per a participar en grups de 8 persones. Existeix la versió per Android, iOS, Mac, i l'extensió per a Google Chrome i és necessari registrar-se per utilitzar-la. L'aplicació dóna l'opció de gravar la pantalla mentre s'efectua la videoconferència, però destaca entre els joves per la seva orientació lúdica, ja que permet crear sales de xat per fer videotrucades de grup als contactes que disposin de l'aplicació, a més a més de jugar en conjunt al "Quién es quién" i al "Trivial Pursuit" en anglés. Com aspectes negatius, gasta molta bateria.

Hangouts és ideal en la seva versió gratuïta per a 10 participants per videoconferència i 150 usuaris per trucada d'àudio. La seva descàrrega està disponible per Android, iOS i PC amb un compte de Gmail. Et permet gravar la pantalla i invitar als teus amics a través de la mateixa aplicació d'Hangouts o altres, com per exemple, WhatsApp.

Aplicacions gratuïtes per a les teves videoconferències

Skype, permet el mateix nombre de participants que Hangouts en el cas de les videoconferències, i 25 usuaris, pel que a les trucades d'àudio. Hi ha la versió disponible per a Android, iOS, Mac i Windows web. L'aplicació permet gravar la sessió i compartir la teva pantalla a la resta de participants, per la qual cosa resulta adequada per a videoconferències d'àmbit laboral o d'àmbit acadèmic.

Google Duo té un màxim de 12 participants per trucades de vídeo. És l'aplicació per excel·lència per als dispositius Android, ja que ve preinstal·lada. Té la seva versió per a iOS, Windows web i és compatible amb Google Home, només t'has de registrar amb el teu número de telèfon per contactar amb els teus amics de Duo. Ofereix tres opcions de contacte: gravar missatges en format de vídeo per als teus amics, trucades de veu i videoconferències. Un altre dels seus aspectes positius, és que et permet activar el mode d'estalvi de dades, per a reduir el seu consum mentre s'utilitza l'aplicació.

Amb Snapchat podràs contactar amb 16 usuaris per videoconferència, o amb 32 en el cas de les trucades d'àudio. Durant les sessions es poden utilitzar tots els filtres d'imatge, característics d'aquesta aplicació.

Pel que fa a Face Time, ofereix videotrucades de fins a 32 participants. És l'aplicació de videoconferència que ve preinstal·lada en els dispositius d'Apple i que només poden utilitzar els usuaris d'iPhone, iPad o MacOs.

Zoom Cloud Meetings per a reunions de fins a 100 usuaris a la vegada. Permet videoconferències de 40 minuts i ofereix la seva versió per a Android, iOs, MacOS, Linuz i Windows web. El registre es pot efectuar a través de Google o Faceboock i pots invitar als teus amics a partir d'un enllaç mitjançant SMS. L'aplicació ofereix la possibilitat de compartir imatges, enllaços, documents, gravar la pantalla i compartir una pissarra, durant la trucada.

Jitsi Meet, és una aplicació de videoconferència sense límit d'usuaris i disposa de versions per a tots els sistemes operatius i versions web. És de fàcil accés, ja que només s'ha d'escriure en la barra del navegador http://meet.jit.si i autoritzar la càmera i el micròfon del teu dispositiu. Per a invitar als teus amics s'ha de compartir l'enllaç de la sala a través de WhatsApp o altres aplicacions de contacte. Permet utilitzar un xat durant la trucada, compartir documents, presentacions de Prezi o vídeos de YouTube. És una aplicació molt adequada per a reunions laborals o acadèmiques.

Aplicacions gratuïtes per a les teves videoconferències
Comparteix

També t'interessarà