Aprendre ciència experimentant

M.CABELLO
Publicat: 
27-01-2021
Actualitzat: 27-01-2021 8:42
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Aprendre ciència experimentant
  • Aprendre ciència experimentant
  • Aprendre ciència experimentant
  • Aprendre ciència experimentant
  • Aprendre ciència experimentant
  • Aprendre ciència experimentant

El pati de l’escola Sant Jordi de Lleida es va convertir ahir en una innovadora aula científica que ofereix als més petits l’oportunitat d’aprendre nous conceptes com el so, les rampes, el magnetisme, els engranatges i la balança a través del joc i l’experimentació. Es tracta d’un projecte en col·laboració amb la Universitat de Lleida (UdL) que proposa diferents experiments desenvolupats pels estudiants de segon del grau d’Educació Infantil en Gestions Creatives i en el qual també han col·laborat mestres i famílies.

David Aguilar, professor de la UdL i responsable de la iniciativa, va explicar ahir que els cinc jocs instal·lats al pati de l’escola “són el resultat d’un projecte d’innovació docent que va començar fa un any i mig –es va retardar amb l’arribada de la pandemia− amb l’objectiu d’impulsar l’aprenentatge de pensaments i habilitats cientificotecnològiques fora de l’aula”. Encara que el Sant Jordi és el primer centre de la ciutat a integrar aquestes propostes, Aguilar va destacar també que “la intenció és que altres escoles incorporin aquest tipus d’aprenentatge, que té com a pilar fonamental la diversió.”

Per la seua part, el director de l’escola, Oriol Carrió, va aplaudir l’èxit del Pati Científic en la seua jornada inaugural i va explicar que, encara que al principi estava ideat per als petits del cicle d’Infantil, “els experiments es quedaran instal·lats al pati perquè també els alumnes de Primària puguin disfrutar d’aquest material tan útil”. En total, seran més de dos-cents els nens i nenes que es beneficiaran d’aquesta proposta ludicocientífica.

Comparteix

També t'interessarà