Arabell i Terraferma s’uneixen però mantindran la separació per sexes

M. MARQUÈS
26-06-2018
  • Arabell i Terraferma s’uneixen però mantindran la separació per sexes

Els únics col·legis amb educació segregada per sexes a Lleida, Arabell per a nenes i Terraferma per a nens, s’unificaran com una sola escola anomenada Institució Lleida de cara al curs que ve, però mantindran els dos edificis i la separació per sexes.

Les direccions dels dos col·legis van confirmar ahir la unió, encara que van manifestar que encara falta el vistiplau del departament d’Ensenyament. “Tot apunta que ens donaran el codi únic, com ja van fer l’any passat amb els dos col·legis que separen per sexes a Tarragona i a Igualada”, va apuntar el director del Terraferma, Jordi Ferraz. Va explicar que aquesta mesura significarà la unió de les dos direccions en una de sola, de la mateixa manera que les dos Ampes.

Tant una escola com l’altra formen part del grup educatiu Institució Familiar d’Educació, vinculat a l’Opus Dei, que és titular d’onze col·legis a Catalunya i dos a les Balears, gairebé tots amb educació diferenciada per sexes.

Ahir es va fer públic que els dos d’Igualada, Mestral (per a nenes) i Montclar (per a nens) seran un únic col·legi mixt. Fa un any i mig ja es van unificar com una única escola, anomenada Institució Igualada. Fonts d’Institució Familiar d’Educació van assegurar que la decisió té a veure amb el “context sociodemogràfic” de la ciutat que ha suposat una “pèrdua progressiva d’alumnat en els nivells inicials”. Tot i això, que els dos de Lleida arribin a ser un col·legi mixt no és la previsió.

Segons la directora de l’Arabell, Núria López, “l’educació diferenciada és la nostra opció de futur”. Va assenyalar que la nova mesura es du a terme per unificar projectes. “Som les mateixes famílies i no té gaire sentit que siguem dos escoles diferents quan treballem en moltes ocasions junts”, va explicar López. Des del mes de febrer passat, els dos col·legis tenen professorat mixt per primera vegada. Ferraz va assegurar que continuarà així de cara al curs vinent. “Ha estat un canvi molt positiu per a tothom”, va sentenciar.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta