Aran destina 400.000 € a la ruta per a bicis entre Aubèrt i Vielha

REDACCIÓN
24-10-2020
  • Aran destina 400.000 € a la ruta per a bicis entre Aubèrt i Vielha

El Conselh Generau d’Aran invertirà fins a 399.000 euros a habilitar la via per a bicis paral·lela a la Garona al tram entre Aubèrt i Vielha. Comptarà amb ajuts de la Generalitat i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i aprofitarà el Camin Reiau que discorre al costat del riu dins de la ruta nord-sud que travessa el Pirineu, segons fonts de l’organisme. A més a més, està previst que connecti amb el camí també per a bicis TransGarona, un projecte transfronterer impulsat pel Conselh i el Conseil Départemental de l’Alta Garona, que unirà Aran, amb el centre-sud de França.

Actualment, l’única via que recorre l’entorn de la Garona a la Val i per on poden circular les bicicletes és la carretera N-230, que per l’elevat nombre de vehicles i camions que hi circulen, resulta una via poc adequada per garantir la seguretat dels ciclistes.

El síndic, Paco Boya, va assenyalar que “amb aquestes rutes ciclistes s’amplia l’oferta esportiva al territori i, a més a més, es crea un nou producte turístic i de mobilitat a nivell internacional”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta