Arbeca demana recréixer un túnel per evitar inundacions

MARÍA MOLINA
28-11-2019
  • Arbeca demana recréixer un túnel per evitar inundacions

L’ajuntament d’Arbeca sol·licitarà a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) que augmenti l’envergadura del túnel que passa per sota del canal Principal d’Urgell, ja que no va poder assumir l’aigua de l’avinguda del passat 22 i 23 d’octubre. Segons l’alcalde, Sergi Pelegrí, per aquesta raó el Principal va actuar com a barrera i va provocar que es negués la zona poliesportiva i de les piscines ja que el túnel no va poder assumir el cabal que procedia del curs fluvial del Fons del Corb.

“Si hem de reparar aquest àrea hem de tenir garanties que això no torna a succeir”, va indicar. El ple d’aquest mes va aprovar afegir-se a les subvencions derivades de situacions d’emergència o de tipus catastròfic del ministeri de l’Interior.

Precisament, ahir el subdelegat del Govern central, José Crespín, es va reunir amb els alcaldes de l’Albagés, Víctor Masip, i l’alcaldessa de Puigverd de Lleida (Segrià), Sandra Barberà, amb els quals va repassar les peticions que han fet els dos consistoris pels danys de les riuades en les infraestructures hidràuliques i fèrries en totes dos comarques.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?