Arranca avui el judici als pares de la Nadia, de 3 dies i amb 35 testimonis

L. GARCÍA/A. GUERRERO
02-10-2018
  • Arranca avui el judici als pares de la Nadia, de 3 dies i amb 35 testimonis

L’Audiència de Lleida acull avui el primer dia de judici contra els pares de la nena Nadia Nerea, acusats d’estafar més d’un milió d’euros utilitzant la malaltia de la seua filla. Es preveu que el judici se celebri fins dijous i declararan un total de 35 testimonis, a més de pèrits forenses i agents dels Mossos d’Esquadra encarregats de la investigació. Fernando Blanco i Margarita Garau s’enfronten a una petició de presó per part de la Fiscalia de sis anys acusats d’un delicte d’estafa agreujada. El pare de la nena es troba actualment en presó preventiva després que l’Audiència li denegués fins a tres ocasions les seues peticions de llibertat. La setmana passada, Blanco va recórrer, sense èxit, davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per recusar el tribunal de l’Audiència que el jutjarà a partir d’avui.

El judici serà cobert per una gran quantitat de mitjans de comunicació vinguts de tota la geografia espanyola. Els pares de la nena van acudir a una infinitat de mitjans per recaptar fons a través de la seua associació per costejar les despeses, deien, que originava la malaltia de la petita. Tanmateix, la Fiscalia els acusa d’aprofitar-se d’una malaltia que no era tan greu com deien. Després de destapar-se la suposada estafa, Fernando Blanco va intentar fugir i va ser arrestat pels Mossos d’Esquadra el desembre del 2016 al costat de la seua dona.

Blanco es troba en presó preventiva des d’aleshores, mentre que Garau es troba en situació de llibertat amb els mateixos càrrecs que ell. La investigació estima en més de 6.600 les víctimes, que haurien donat en total gairebé un milió d’euros. Són persones i empreses que van donar fons a l’entitat dels pares de la Nadia quan aquests vivien a Fígols i Alinyà, a l’Alt Urgell. La celebració del judici ja es va posposar el mes de juny passat després que la defensa de Blanco renunciés. L’advocat de la mare de la menor, que ara té 13 anys, intenta arribar a un acord amb la Fiscalia per evitar la presó i assumir el paper de còmplice, i no coautora, de l’estafa. Acceptaria dos anys de presó o quatre en el seu defecte però amb un indult parcial. Blanco, per la seua part, s’oposa a aquest acord.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta