Arrels Sant Ignasi atén 160 persones sense sostre a Lleida el 2023 i alerta de l'augment de dones

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
07-05-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Arrels Sant Ignasi atén 160 persones sense sostre a Lleida el 2023 i alerta de l'augment de dones
    Peu de foto: 
    Anna Berga

La Fundació Arrels Sant Ignasi va atendre durant el 2023 a Lleida un total de 1.288 persones en situació de sense llar, amb 160 d'elles vivint al carrer. Aquesta xifra representa un augment respecte l'any anterior, destacant un increment de dones sense sostre. L'entitat alerta sobre l'augment de les desigualtats i l'exclusió social, insta a crear una taula de sensellarisme i demana més recursos per afrontar aquesta realitat.

Arrels Sant Ignasi, dedicada a donar suport a persones vulnerables a Lleida, ha presentat la seva memòria anual del 2023, ressaltant un increment del 4% en el nombre de persones beneficiàries, arribant a les 6.102, i un total de 2.522 ateses directament. L'entitat destaca l'augment de persones en situacions més precàries, reflectint les crescents desigualtats i exclusió social.

Pel que fa als sense sostre, Arrels Sant Ignasi ha atès 1.288 persones el 2023, amb 160 vivint al carrer. L'augment del sensellarisme femení és destacable, reflectint una realitat preocupant. L'entitat reclama una base de dades detallada sobre la situació del sensellarisme i més recursos per continuar la seva tasca.

La presentació de la memòria ha tingut lloc a la Universitat de Lleida, on s'exposa l'exposició fotogràfica 'Som tres: la lluna, jo i l'ombra que em segueix', en commemoració dels 30 anys de l'entitat.

Comparteix

També t'interessarà