Arrenca la temporada d'estiu del Bus Turístic de Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
27-06-2023
Actualitzat: 27-06-2023 8:42
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Arrenca la temporada d'estiu del Bus Turístic de Lleida
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Turisme de Lleida ha engegat aquesta setmana la nova campanya del bus turístic de l’estiu que s’allargarà fins a l’11 de setembre. Un servei amb Autobusos de Lleida  que aquest estiu tornarà a oferir l’ampliació de l’horari nocturn, amb servei cada dia a les 21.00 h i divendres i dissabtes també hi haurà servei nocturn a les 22.00 h, per gaudir de la ciutat de nit.

El bus turístic circularà de dimarts a diumenge amb un recorregut d’una hora que comença a la parada de Paeria. Aquesta línia de bus uneix els dos turons patrimonials de la ciutat, el de la Seu Vella i el de Gardeny, i facilita la visita al Castell dels Templers, al qual es pot accedir gratuïtament, qualsevol matí, amb el bitllet del bus.

Al Castell dels Templers de Gardeny, entre altres atractius es pot visitar l’exposició "GARDENY, TESTIMONI DE LA HISTÒRIA DE LLEIDA", un recorregut de més de 2000 anys d'història del Turó de Gardeny, realitzada per l’Associació Cultural Castell de Gardeny.

El bus, que és un vehicle descobert d’una sola planta amb capacitat per a 44 persones, porta incorporat un sistema d’àudio amb quatre idiomes perquè els viatgers puguin escoltar durant el recorregut les principals referències de la ciutat. L’àudio, que incorpora música d'Enric Granados, és en català, castellà, anglès i francès. El preu dels auriculars és de 50 cèntims, i es compren al mateix bus. El preu del tiquet de bus és d'1,20 euros. És a dir, és el mateix que el bitllet senzill del transport urbà i es poden utilitzar les targetes integrades(T-Nostra, T-Estudiant, T-Temps ATM i Emocity).

Els horaris són de sortida són a les 10.00h, 11.00h, 12.00h matins i 18.00h, 19.00h, 20.00h, 21.00h a les tardes. Els divendres i dissabtes també hi haurà servei a les 22.00h.

Es tracta d’un servei consolidat, que ofereix Turisme de Lleida juntament amb Autobusos de Lleida tant al visitant que rep la ciutat com al resident que vol conèixer la ciutat d’una forma diferent i descobrir els atractius patrimonials durant la visita panoràmica.

L’any passat, 2022, el bus turístic va tancar la campanya d’estiu amb un total de 9.131 passatgers, la qual cosa va representar un fort increment respecte a la temporada de 2021, en què es van registrar 6.470 passatgers i s’anava atansant a la xifra d’abans de la pandèmia que van ser 10.615 passatgers.

Comparteix

També t'interessarà