Arrenquen les sessions escolars d'Animac, que enguany arribaran a gairebé 14.000 infants i joves

ACN
Publicat: 
28-02-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Arrenquen les sessions escolars d'Animac, que enguany arribaran a gairebé 14.000 infants i joves
  • Arrenquen les sessions escolars d'Animac, que enguany arribaran a gairebé 14.000 infants i joves
  • Arrenquen les sessions escolars d'Animac, que enguany arribaran a gairebé 14.000 infants i joves

Les sessions escolars d'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, han arrencat aquest dilluns en un format híbrid que inclou tant projeccions a la Llotja de Lleida fins aquest divendres com a través de Filmin, en aquest cas entre el 4 i el 13 de març. L'organització calcula que en gaudiran gairebé 14.000 infants i joves que cursen des d'educació infantil fins a secundària i majoritàriament de la demarcació de Lleida, tot i que també s'ha obert a altres zones de Catalunya. Pel que fa a les projeccions presencials, n'hi haurà dos per dia i, en total, s'esperen més de 6.300 alumnes de 27 escoles i 14 centres de secundària. Mentre, en línia es preveu una participació de més de 7.500 alumnes de 47 escoles i 7 instituts.

A més d'alumnes de Ponent i el Pirineu, les projeccions arribaran, a través de la plataforma Filmin, a estudiants de secundària del Vendrell, l'Hospitalet de Llobregat i Sabadell, els quals podran veure-les sense necessitat de desplaçar-se del seu centre educatiu. Com en altres edicions, Animac programa tres sessions escolars amb una selecció de curtmetratges d'animació adaptats als diferents cursos acadèmics. Per completar el programa educatiu, el certamen facilita material didàctic per acompanyar el visionat de les peces audiovisuals.

El regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica de la Paeria, Jaume Rutllant, ha explicat que les sessions escolars serveixen per "aproximar públic molt jove al cinema d'animació" i s'ha mostrat satisfet amb el forma híbrid d'aquesta edició. Així, ha conclòs que aquesta proposta permet superar llarg les xifres dels anys anteriors, que estaven al voltant dels 11.000 alumnes presencials.

Comparteix

També t'interessarà