Arriba a Lleida el programa ‘Arquitectura a les Aules’ amb tallers i xerrades als centres educatius

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
23-04-2024
Actualitzat: 23-04-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Arriba a Lleida el programa ‘Arquitectura a les Aules’ amb tallers i xerrades als centres educatius
    Peu de foto: 
    COAC Lleida

Dins del marc de la Setmana d’Arquitectura, Lleida acull per primera vegada "Arquitectura a les Aules", un programa de tallers d’arquitectura per a centres educatius. Aquesta iniciativa, que ja ha tingut lloc a Barcelona des del 2019, s'estén ara a les demarcacions de Lleida i Girona. L'objectiu és oferir als alumnes de primària i secundària la oportunitat de explorar, reflexionar i interactuar amb l'arquitectura del seu entorn més proper.

El programa, organitzat pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), comprendrà tallers i xerrades realitzats per arquitectes en set escoles i instituts de Lleida. Aquests es centraran en quatre temàtiques: Descoberta de l’entorn; Repensar els espais educatius interiors-exteriors; Sostenibilitat-Salut, i Diversitat funcional i accessibilitat.

Des del seu inici el 2019, "Arquitectura a les Aules" ha apropat la disciplina de l'arquitectura a més de 24.000 alumnes de més de 200 escoles. Tot i l'impacte de la pandèmia el 2020, que va obligar a adaptar els tallers a format en línia, la participació ha crescut constantment, arribant a 95 escoles i 8.100 alumnes l'any passat. Ara, a Lleida, els estudiants tindran l'oportunitat de continuar explorant el món de l'arquitectura d'una manera interactiva i educativa.

Comparteix

També t'interessarà