Art transgressor, avançat i experimental a l'Errant

ACN
01-09-2020
  • Art transgressor, avançat i experimental a l'Errant

L’Alta Ribagorça acollirà entre el 18 i el 27 de setembre l’Errant, un nou festival itinerant que pretén convertir-se en un espai de referència i un punt de confluència entorn de l’art més transgressor, experimental i avançat i el pensament contemporani a les comarques de Lleida. El certamen comptarà amb una trentena d’artistes i professionals vinculats als mitjans de comunicació i al món de la imatge, que bastiran una programació a través de tres itineraris: l’art, el pensament, i la poesia i la música.

Així, les instal·lacions artístiques, els diàlegs a la plaça o les rutes poètiques i musicals envairan edificis, places i carrers del patrimoni cultural i històric del Pont de Suert, Vilaller o la Vall de Boí.

L’art, el pensament i la música i la poesia són els tres itineraris sobre els quals anirà el programa

Errant arrancarà divendres 18 d’aquest mes amb l’itinerari d’art a Vilaller amb l’exposició col·lectiva Dones. Retòriques del poder i del desig, que s’articula en el marc del programa Art al magatzem, que cada any impulsarà el certamen i que ocuparà un espai del poble per donar-li un nou ús artístic, entre altres propostes.

Quant a l’itinerari del pensament, que tindrà lloc al Pont, diferents experts, entre els quals hi ha enginyers, periodistes i artistes, reflexionaran sobre els efectes que les imatges i paraules causen a la societat de “l’era digital” en diverses taules de debat. Amb referència a l’itinerari de la poesia i la música, destaca la presentació per part de la poeta Juana Dolores Romero i Pau Minguet, director de la Fundació Lo Pardal, del poemari Bijuteria, el 19 de setembre a la plaça de Vilaller, entre altres activitats que també es duran a terme durant el festival.

L’Errant compta amb el comissariat de Culturacció, la producció de l’IEI i amb la col·laboració del consell de la Ribagorça, el Centre del Romànic i els ajuntaments del Pont, la Vall i Vilaller.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?