Aspid compleix 25 anys lluitant per la inclusió dels discapacitats

REDACCIÓ
19-03-2019
  • Aspid compleix 25 anys lluitant per la inclusió dels discapacitats

Aspid, l’associació lleidatana que se centra en l’atenció de les persones amb alguna discapacitat, celebrarà el seu vint-i-cinquè aniversari amb 12 propostes lúdiques i reivindicatives, entre les quals destaca una entrega de premis, la Vetllada poètica i una caminada popular, entre les altres. El president de la Generalitat, Quim Torra, serà l’encarregat d’inaugurar aquest dijous el programa d’activitats al presidir l’entrega de Premis Aspid 2019, que tindrà lloc al teatre de la Llotja.

Una setmana després, el 29 de març, l’Espai Orfeó acollirà la vuitena edició de la Vetllada poètica, un recital de poemes i fragments literaris a càrrec d’artistes lleidatans que, sota el títol Hem sortit de l’estàndard, som divergents, inclourà també actuacions musicals i espectacles de dansa.

Amb la segona Caminada accessible, la data de la qual encara està per determinar, l’entitat reivindicarà l’accessibilitat urbana de les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda. Més musical serà la jornada prevista per al 20 de juny, un concert en el qual el cor d’Aspid i de l’Orfeó Lleidatà presentarà el concert Junts.Un grup de persones amb discapacitat física van fundar Aspid el 1994 per donar cobertura a les necessitats del col·lectiu i promoure l’autonomia i els drets d’aquest col·lectiu, tant en l’àmbit social com en el laboral. Respecte a aquest últim, a la província de Lleida hi ha un total d’onze organitzacions sense ànim de lucre que contracten al voltant de 650 treballadors amb alguna discapacitat intel·lectual o física. La inclusió laboral i els centres educatius i les universitats són alguns dels principals cavalls de batalla d’aquestes entitats socials.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'ajornament de les eleccions catalanes al maig?