Aspid dóna inici al projecte de reutilització de material ortopèdic

REDACCIÓ
22-01-2021
  • Aspid dóna inici al projecte de reutilització de material ortopèdic
  • Aspid dóna inici al projecte de reutilització de material ortopèdic

El Banc Solidari de Productes de Suport per a l’Autonomia Personal promogut per ASPID ja és una realitat. La iniciativa té l’objectiu de recollir, recuperar i cedir en règim de préstec solidari material tècnic i ortopèdic per a totes les persones que per raó de manca d’autonomia temporal els puguin necessitar. A data d’avui el banc Solidari compta ja amb més de 30 productes de suport o ajudes tècniques de tipus molt divers, com ara cadires de rodes, caminadors d'interior, grues, llits articulats, trípodes, elevadors de WC i cadires amb orinal, entre altres.

Aquesta iniciativa de reutilització de material ortopèdic per a l’autonomia personal de persones en situació de dependència combina dos beneficis bàsics, l’atenció i l’autonomia a les persones i la sostenibilitat, ja que la reutilització suposa un benefici per al medi ambient.

A banda de la recollida d’equipaments, el servei ha orientat i assessorat a 8 usuaris sobre l’ajut tècnic que necessitava per a la seva tipologia concreta de dependència.

Per tal de promoure el Banc Solidari, ASPID ha posat en marxa el web www.aspidautonomia, ha portat a terme una campanya de difusió per captació de productes en Jesús desús i ha mantingut reunions amb agents i entitats socials que poden col·laborar en el projecte.

El web www.aspidautonomia se centra en el Banc Solidari i en altres àmbits com l’Accessibilitat i Vida Independent (informació i assessorament en l’àmbit de l'accessibilitat i la vida independent de les persones amb discapacitat) i l’Atenció i Suport en el Domicili (serveis d’atenció domiciliaris i suport en l’entorn que ofereixen acompanyament i tracte personalitzat, flexible i ajustat a cada necessitat), així com en el servei ASPID Orienta (servei especialitzat d’informació, orientació i suport a situacions de discapacitat i/o dependència).

El Banc Solidari planteja un model circular sostenible basat en la reutilització i el retorn al mercat de material aprofitable i vol facilitar l’autonomia personal de les persones amb dependència sota con concepte de préstec o lloguer social.

La filosofia del projecte, que segueix els principis del respecte al medi ambient i l’economia circular, es allargar la vida del producte, donar resposta a una demanda no coberta a la ciutat de Lleida i comarca, fomentar el consum col·laboratiu en la cessió i préstec de productes, aportant benestar i una millora de la qualitat de vida a les persones en situació de discapacitat o dependència. El projecte té el suport de l'Agencia Catalana de Residus de la Generalitat de Catalunya. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?