Aspid farà un curs en línia d'especialització en atenció sociosanitària

REDACCIÓ
22-06-2020
  • Aspid farà un curs en línia d'especialització en atenció sociosanitària
  • Aspid farà un curs en línia d'especialització en atenció sociosanitària
  • Aspid farà un curs en línia d'especialització en atenció sociosanitària
  • Aspid farà un curs en línia d'especialització en atenció sociosanitària

ASPID ha obert la matrícula per al curs online d'Especialització en atenció sociosanitària domiciliària i residencial, que tindrà lloc el mes de juliol en el marc del Programa Incorpora de l'Obra Social la Caixa. A banda de formació més genèrica, les sessions oferiran continguts específics relacionats amb la COVID-19 (protocols sanitaris, prevenció etc.). El curs, que és gratuït i té places limitades, està especialment adreçat a persones aturades amb o sense discapacitat que tinguin una formació prèvia o experiència laboral contrastada en el sector sociosanitari i vulguin especialitzar-se.

La iniciativa respon a la manca de personal especialitzat en aquest àmbit i a la necessitat per part del sector de treballadors qualificats. Dues singularitats de la proposta és que es tracta del primer curs d’aquest tipus que es fa dins del Punt Formació Incorpora, i també la primera vegada que es fa 100% online, ja que la situació sanitària actual així ho aconsella.

Les sessions comptaran amb la participació de Neurolleida i del seu equip de professionals, els quals seran els responsables d’impartir les competències tècniques, centrades en els fonaments de la demència, l’estimulació cognitiva aplicada a la gent gran, les pautes i estratègies davant la disfàgia, com utilitzar les activitats quotidianes com a eina d’estimulació, el recurs de la música i la prevenció de la COVID-19.

Més enllà de la formació tècnica, els participants rebran competències transversals (gestió de les emocions, gestió de l’estrès, l’autocura professional, el mindfulness), considerades bàsiques en aquest sector. Es tracta d’aspectes que, aquests mesos de pandèmia, s’han evidenciat força necessaris per a les persones que tenen cura de la nostra salut. El programa inclou també una píndola formativa sobre el dol de la mà dels experts de Grup d'acompanyament al Dol de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta