Aspid i la Caixa presenten les històries personals d'emprenedoria del "Punt d'Autoocupació Incorpora"

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
24-05-2023
Actualitzat: 24-05-2023 14:17
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Aspid i la Caixa presenten les històries personals d'emprenedoria del "Punt d'Autoocupació Incorpora"
    Peu de foto: 
    FOTO: Lourdes Farré
  • Aspid i la Caixa presenten les històries personals d'emprenedoria del "Punt d'Autoocupació Incorpora"
    Peu de foto: 
    FOTO: Lourdes Farré

CaixaForum ha acollit avui, dimecres 24 de maig, la Jornada "Negocis amb ànima", una sessió sobre emprenedoria que ha aplegat de 9:00 h a 11:30 h diversos emprenedors que han pogut explicar els seus projectes desenvolupats a través d'Aspid en el marc del programa Incorpora Lleida de la Fundació "la Caixa".

En la sessió també hi ha estat present Bibiana Bendicho, presidenta d'Aspid i Cristina Segura, directora de l'Àrea d'Inclusió Social de la Fundació "la Caixa", les quals han detallat les característiques i avantatges de la iniciativa per a tots els possibles interessats. Així doncs, la jornada ha donat a conèixer el Punt d'Autoocupació Incorpora, alhora que ha visibilitzat diversos projectes d'emprenedors creats sota la iniciativa Incorpora Lleida.

Per la seva banda Bibiana Bendicho ha explicat que "els nostres tècnics el que fan és donar un assessorament integral per engegar un projecte i una empresa que sigui viable i pugui perdurar en el temps. Es tracta, en primer lloc, d'un assessorament inicial per resoldre tots els dubtes que pugui tenir una persona sobre tots els tràmits, burocràcia, capitalitzar el seu atur..., ja que normalment són de persones amb un perfil entre els 30 i 45 anys que venen d'una llarga desocupació i que tenen una idea, però no saben com desenvolupar-la. Nosaltres els hi fem un pla de negoci i els acompanyem en totes les àrees: inversió inicial, producte/servei que volen vendre, com dur-ho a terme, quina competència hi ha i el pla de viabilitat econòmic i financer. En aquest últim àmbit, juntament amb MicroBank i altres proveïdors, se'ls assessora on poden anar a buscar finançament, ajudes, subvencions...".

A LLEIDA.COM també hem pogut parlar amb dues sòcies emprenedores, Alexandra Muñoz i Marta Morros, creadores de Kaiva Vintage Tattoo a Lleida, les quals ja havien treballat dins d'aquest sector abans d'emprendre el seu propi negoci. Han assistit a la jornada per explicar la seva experiència dins del projecte d'Aspid. Així, expliquen que "un any després de l'obertura del nostre estudi estem molt il·lusionades, tot i els alts i baixos que hi ha hagut, però que han estat necessaris per aprendre". També han animat a tothom a tirar endavant els seus projectes sota la iniciativa d'Aspid que "sempre ens ha posat els peus a terra".

Una altra de les emprenedores, Andreia Moreia, propietària de Deia Loures Festes, una empresa especialitzada en celebracions a Lleida, "on es pot llogar tot el material i decoració necessària per a festes" ha explicat que Aspid "m'ho ha aportat tot, sense el seu suport no hagués estat possible i estic molt agraïda".

Punt d'Autoocupació Incorpora

A través del Punt d'Autoocupació Incorpora, Aspid va assessorar i acompanyar 106 persones amb una idea de negoci durant l'any 2022. En total, 50 persones van iniciar el seu pla d'empresa, 43 el van finalitzar i 11 van demanar ajudes/microcrèdit per posar en marxa l'activitat. Actualment, el programa s'ofereix en les 8 comarques en les quals l'entitat social té presència, en 3 de les quals per primer cop (les Garrigues, la Val d'Aran i l'Alta Ribagorça). En total, el 2022 es van crear 45 empreses amb el suport d'Aspid.

Comparteix

També t'interessarà