Aspid inaugura NeuroLleida, la nova seu especialitzada en teràpies de recuperació neurològica

MERITXELL GARRALÓN
06-04-2018
  • Aspid inaugura NeuroLleida, la nova seu especialitzada en teràpies de recuperació neurològica

Les persones amb discapacitats, dependents o afectacions d’origen neurològic compten amb un nou centre a Lleida on poder seguir els tractaments de rehabilitació, assessorar-se sobre autonomia personal o desenvolupar activitats de participació social i ajuda mútua. Es tracta de NeuroLleida, un nou espai de l’associació Aspid situat al carrer Príncep de Viana que, tot i que hi presta els seus serveis des de l’abril del 2017, va celebrar ahir la inauguració oficial.

El nou espai, que compta amb un equip multidisciplinari de professionals, té com a objectiu ampliar els serveis de neurorehabilitació i autonomia personal d’aquelles persones amb aquest tipus d’afectacions que “es trobaven al marge de l’atenció de l’administració pública”, va dir ahir Bibiana Bendicho, presidenta de l’entitat, durant l’acte d’inauguració.

Així, amb l’objectiu principal d’oferir una atenció integral als usuaris de l’associació, “perquè puguin trobar un projecte de qualitat de vida i potenciar la seua independència”, la nova seu va tenir un cost total de 68.500 euros. D’aquests, gairebé la meitat els va aportar la Diputació de Lleida (30.000 euros). “Es tracta només d’un detall davant el gran treball que Aspid porta a terme quan dóna servei a aquestes persones que ho necessiten”, va explicar Joan Reñé, president de l’ens provincial. L’altre 40 per cent restant el va finançar l’Obra Social La Caixa, la Fundació Once i el Club Lions Lleida. A partir d’ara, l’associació, que va atendre nou-centes persones el 2017, pretén enfocar aquest any les seues novetats en un col·lectiu diferent: el dels més petits.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta