Aspros commemora el seu aniversari amb una obra exclusiva de l'artista lleidatana Sonia Alins

REDACCIÓ
Publicat: 
21-05-2022
Actualitzat: 21-05-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Aspros commemora el seu aniversari amb una obra exclusiva de l'artista lleidatana Sonia Alins
    Peu de foto: 
    Fundació Aspros

La Fundació Aspros, entitat lleidatana degana en l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual, ha encarregat una obra d’art exclusiva per commemorar el seu 60è aniversari, que se celebra enguany. L’obra ‘Il·lusió compartida’ és de l’artista lleidatana Sonia Alins i se’n faran reproduccions originals numerades que s’entregaran a diferents personalitats i organitzacions.  Juntament amb l’obra es farà entrega d’una invitació per assistir a l’acte institucional de la Fundació, que se celebrarà l’11 de novembre a l’Auditori Enric Granados de Lleida i que serà el punt final dels actes de celebració de l’entitat.
 
“Il·lusió Compartida” és una obra d'art de tècnica mixta en la qual es combinen, sobre una caixa de fusta, pintura acrílica amb materials com ara paper, fils, teles, plomes, peces de plàstic i una capa de polipropilè. L’obra plasma diferents aspectes claus que caracteritzen l’essència de l’entitat, com són l’acompanyament, l’esperança, la il·lusió i l’alegria. L’obra està protagonitzada per tres personatges que representen tres persones en diferents etapes de la vida: infància, edat adulta i la vellesa. Amb això, es vol plasmar que la Fundació Aspros ofereix un servei al llarg de tota la vida a les persones, oferint oportunitats i suports al llarg de tot aquest temps.
 
Sonia Alins (Lleida, 1974) és una artista lleidatana internacional, l’obra de la qual destaca pel rol del dibuix, que va més enllà de les dues dimensions, i pel protagonisme de la dona, que la connecta amb la iconografia femenina de l’època romàntica. Ha rebut diversos premis com la Medalla d’Or de la Society of Illustrators de Nova York el 2022.

Crear llocs de treball i normalitzar vides

Impulsar la inclusió i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, principalment discapacitat intel·lectual i malaltia mental, és la missió principal de l’entitat, que enguany commemora el seu 60è aniversari. Amb aquest objectiu, la Fundació Aspros, entitat sense afany de lucre, treballa des de l’any 1962, juntament amb les famílies, les administracions i entitats públiques, per a la normalització d’aquest col·lectiu.
 
La Fundació Aspros atén a persones amb discapacitat intel·lectual. Actualment, són més de 500 les famílies ateses en àrees d’acolliment residencial, servei de teràpia ocupacional, servei ocupacional d’inserció i formació professional. 

Comparteix

També t'interessarà