Aspros estrena un servei de formació laboral per a persones amb discapacitat intel·lectual i problemes de salut mental

REDACCIÓ
12-08-2021
  • Aspros estrena un servei de formació laboral per a persones amb discapacitat intel·lectual i problemes de salut mental

La Fundació Aspros, entitat lleidatana degana d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual, ha impulsat un nou servei de formació i suport en la inserció laboral dins de la seva àrea de suport a persones i famílies. El projecte ‘Activa’t’, centrat en la formació laboral de persones amb discapacitat intel·lectual o problemes de salut mental, s’estrenarà aquest pròxim mes de setembre amb el programa ‘SIOAS’ (Servei Integral d’Orientació, Acompanyament i Suport) de suport a aquest col·lectiu. El programa es troba dins del Servei de Programes Laborals per a la Diversitat i el gestionarà la Fundació Aspros a través de la implantació d’itineraris personalitzats per la inserció, l’orientació i l’acompanyament laboral de les persones participants.

El programa ‘SIOAS’ es desenvolupa a través d’una subvenció del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, que concedeix uns fons procedents de la Unió Europea (UE). El projecte que durà a terme la Fundació Aspros estarà liderat per una pedagoga, que adaptarà el procés d’inserció laboral a les necessitats dels usuaris.

Itineraris laborals personalitzats

Segons explica la directora tècnica de la Fundació Aspros, Meritxell Draper, el programa ‘SIOAS’, que serà la primera iniciativa del servei ‘Activa’t’, “ens permetrà dissenyar un itinerari adaptat i personalitzat en el camí de la inserció laboral, incrementant el grau d’ocupabilitat i la inserció laboral en el mercat de treball ordinari, i alhora com a eina de seguiment perquè la persona amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental es pugui mantenir en el mercat de treball mitjançant la metodologia del treball amb suport”.

Una de les novetats que aporta la iniciativa és que afavoreix la inserció i l’orientació laboral amb un recorregut específic per a les persones amb problemes de salut mental. Es a dir, és la Fundació Aspros qui adapta els seus serveis a les persones segons els projectes de vida de cada una d’elles. A més, el programa ‘SIOAS’ d’Aspros compta amb la col·laboració de la Xarxa d’empreses del territori i de l’Administració i les institucions.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com afrontes l'arribada del setembre?