Aspros recapta fons per ampliar el seu projecte ‘Patis Actius'

REDACCIÓ
13-11-2019
  • Aspros recapta fons per ampliar el seu projecte ‘Patis Actius'

La Fundació Aspros vol recaptar fons per ampliar el seu projecte educatiu ‘Patis Actius’, en el qual persones amb discapacitat de l’entitat ensenyen fins a 47 jocs tradicionals a infants de diferents escoles de la ciutat de Lleida nascuts en l’era de les pantalles i els jocs on-line i que, en molts casos, els desconeixen. Per fer-ho possible, Aspros es marca el repte d’aconseguir 5.200 euros per adquirir una furgoneta de set places, que permetria estendre el programa a altres àmbits geogràfics i socials. La iniciativa es vol dur a terme a través de la plataforma digital ‘Giving Tuesday’ que permet recaptar petites donacions per transformar el món i que fins al dia 3 de desembre permet donar a través d’aquest enllaç.

El programa ‘Patius Actius. Jugues amb mi?’ ja està funcionant a la ciutat de Lleida, però la idea d’Aspros és que es pugui replicar a altres poblacions de la demarcació i no només en l’àmbit educatiu, sinó també en el social i en el lúdic i de lleure. La gran demanda de la iniciativa ha impulsat l’entitat a sol·licitar els fons per ampliar-la. Es tracta d’una activitat en què ambdues parts guanyen i esdevé una manera natural de construir una societat més inclusiva. Per una banda, els nens es diverteixen i aprenen per mitjà de la cultura i els jocs tradicionals i les persones amb discapacitat agafen un rol positiu d’ensenyar i dinamitzar jocs que ells coneixen bé perquè hi havien jugat de petits.

L’escola introdueix valors i actituds d’equip, de lleure, de psicomotricitat i de joc i les persones d’Aspros guanyen en creixement personal per a les persones amb discapacitat i visibilitzen les seves capacitats i diversitat.  Una relació de win-win, que es vol fer arribar arreu i que és una iniciativa que ja ha guanyat diverses mencions de reconeixement. L'aportació de fons es fa aprofitant la diada del Giving Tuesday mitjançant la plataforma i se celebra el 3 de desembre, els ajuts però es poden fer fins a finals d’any.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta