Augmenten els robatoris a Lleida un 35% amb 70 detinguts en vuit mesos

L. GARCÍA
08-09-2018
  • Augmenten els robatoris a Lleida un 35% amb 70 detinguts en vuit mesos

Els arrestos per robatoris han augmentat un 35% en els últims vuit mesos respecte al mateix període de l’any passat, ja que durant aquest temps la Guàrdia Urbana ha dut a terme unes setanta detencions davant el mig centenar de l’any passat. Segons aquest balanç, quatre de cada deu arrestos per aquest tipus de delinqüència són per robatoris amb violència i intimidació en ple carrer, amb setze detinguts entre els mesos de gener i agost d’aquest any.

Així mateix, set dels detinguts eren menors d’edat, d’entre 14 i 17 anys. El 28 de juny passat, un home de 36 anys va ser arrestat després d’agredir una dona al carrer Maragall per robar-li les joies que portava a sobre. Un dia abans, havien estat detinguts dos joves per haver amenaçat un home amb un ganivet per robar-li el mòbil i ferir-lo al braç a l’avinguda Prat de la Riba. Als robatoris amb violència i intimidació el segueixen els assalts a establiments, locals o entitats, amb tretze arrestos en vuit mesos. L’últim es va produir el 18 d’agost passat, quan dos menors de 15 anys van saltar la tanca de la discoteca Biloba per emportar-se botelles d’alcohol. Un dels adolescents va agredir un agent de la Urbana. Segons aquest balanç, també s’ha detingut nou persones a la capital del Segrià per robatoris a l’interior de vehicles.

El cap de setmana passat, un home de 33 anys va ser arrestat per robar en set vehicles aparcats en diferents carrers de Cappont. Quant als robatoris amb força en habitatges, que són els que causen una alarma social més gran, la Urbana ha arrestat vuit persones per diferents assalts. El juny passat, dos lladres es van quedar atrapats al balcó al voler entrar en un pis de Corts Catalanes. Aquest any també han augmentat els denunciats per delictes de furt, amb 36 casos fins a la data, dels quals set eren menors. Es tracta, sobretot, de petits robatoris en establiments, sobretot a l’Eix, i en supermercats.

Un menor, entre els detinguts per robar a Cappont i la Bordeta

Els detinguts per quatre robatoris a Cappont i la Bordeta són dos joves de 18 anys i un menor de 17. Els assalts es van cometre en una sola nit a tres establiments i un habitatge. Els Mossos mantenen oberta la investigació per determinar si estan implicats en més robatoris.

Els veïns van sorprendre a les tres de la matinada de dilluns els joves mentre forçaven la finestra d’un entresolat. Poc després, va saltar l’alarma d’un bar del carrer Ignasi Bastús, a la Bordeta, en el qual els joves van rebentar la capseta de la màquina de tabac. Mentre els buscaven, van forçar l’entrada d’un taller mecànic, on van ser detinguts. Portaven quatre mòbils i gairebé 200 euros. També van accedir a un habitatge escalant per la façana fins a la terrassa.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?