Augmenten un 47% les detencions per fets delictius a la Seu d'Urgell

REDACCIÓ
Publicat: 
18-04-2019
Actualitzat: 18-04-2019 11:49
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Augmenten un 47% les detencions per fets delictius a la Seu d'Urgell

La capital de l’Alt Urgell ha registrat un augment del 47 per cent de les detencions per fets delictius respecte al 2017. Segons les dades publicades ahir per la Junta Local de Seguretat, des del gener fins a l’abril s’han produït una mitjana de 39,3 fets delictius per cada mil habitants, la meitat dels que es registren en el conjunt de Catalunya. Es tracta sobretot d’estafes i furts, ja que un de cada quatre fets delictius són fraus per internet.

Concretament, el conseller d’Interior, Miquel Buch, va apuntar que “ens centrem en compres fraudulentes a través de pàgines web o apps en què el delinqüent no és físicament a l’Alt Urgell, però sí el denunciant”. En aquesta línia, Buch va apuntar que gairebé cinc de cada deu delictes van acompanyats d’un gran dispositiu policial i va recordar que “el cos de Mossos d’Esquadra fa anys que no rep noves promocions i no té els efectius que hauria de tenir, però malgrat ser pocs treballen més i millor”.

A la reunió, en la qual també es va celebrar la col·laboració entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Local, van assistir l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i la directora dels Serveis Territorials d’Interior a l’Alt Pirineu i Aran, Montserrat Meseguer, entre altres persones.

Comparteix

També t'interessarà