Augmenten un 6% els residus del Segrià coincidint amb l'inici del confinament

ACN
22-04-2020
  • Augmenten un 6% els residus del Segrià coincidint amb l'inici del confinament

El Consell Comarcal del Segrià ha constatat que el tancament de locals públics i d'alguns centres de treball i els canvis de rutina de la ciutadania durant l'estat d'alarma per coronavirus està afectant la gestió dels residus. En total, durant el mes de març i coincidint amb els primers quinze dies de confinament pel coronavirus, els residus recollits han augmentat un 6% respecte a la mitjana anual del 2019. Destaca l'increment del 51% en la recollida de fracció vegetal, del 7% en envasos, del 5% en paper i cartó i un 4% pel que fa a rebuig, mentre la recollida de vidre ha disminuït un 12%. L'entrada de residus a les deixalleries ha caigut un 27% però la recollida de voluminosos ha augmentat un 5%.

Pel que fa a la recollida selectiva, durant el mes de març el Segrià ha continuat mantenint la mitjana en els dos sistemes implantats, amb un total del 59% de recollida selectiva, i un 41% de resta. En els municipis on es fa porta a porta la mitjana és del 78% de recollida selectiva, i 22% de resta, mentre que als municipis amb sistema d'illes de contenidors és del 45% de recollida selectiva, i 55% de resta.

Cal destacar que el Consell Comarcal del Segrià i les empreses concessionàries mantenen el servei habitual de recollida de residus. Només s'ha modificat el repartiment de bosses compostables i cubells del porta a porta, que ara són distribuïts per cada ajuntament.

D'altra banda, l'ens valora positivament la participació dels veïns en la campanya 'GràciesxRecollir', que ha omplert les xarxes socials del Segrià de mostres d'agraïment per a les persones que continuen treballant en la recollida de residus, també en centres on hi ha persones amb la covid-19.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?