Augmenten un 8% els incendis urbans amb més d'un miler d'actuacions dels Bombers en un any

L. GARCÍA
01-03-2018
  • Augmenten un 8% els incendis urbans amb més d'un miler d'actuacions dels Bombers en un any

Les actuacions dels Bombers de la Generalitat per extingir incendis en zones urbanes, ja sigui en habitatges, magatzems, vehicles o altres, van augmentar l’any passat un 8 per cent a les comarques de Ponent, amb la qual cosa van superar els mil serveis en un any. Segons el balanç del cos d’emergències, el 2017 es van registrar un total de 1.089 actuacions per incendis urbans a la província de Lleida, davant dels 999 de l’any anterior.

Els serveis que han experimentat més increment l’últim any són els focs en edificis, en vehicles que es calcinen sense haver tingut un accident (la majoria per avaries mecàniques), en instal·lacions elèctriques, contenidors i altres infraestructures com barraques o casetes d’obres. Per tipus d’intervenció, destaquen els serveis de Bombers en incendis en habitatges, amb un total de 463 actuacions a les comarques lleidatanes el 2017, gairebé un 10% més que un any abans. Aquesta mena de serveis representen quatre de cada deu sortides que fan els Bombers per incendis urbans a Ponent.

Per comarques, el Segrià és la que concentra el nombre més elevat d’actuacions, amb 151 sortides per incendis urbans. La segueixen la Noguera, amb 43, i el Solsonès, amb 39. Així mateix, el servei d’emergències va extingir l’any passat un total de 261 incendis en contenidors de residus, un 15% més que el 2016. La comarca més afectada per aquesta classe d’emergències és el Segrià, amb més d’un centenar de sortides.

També augmenten els incendis en magatzems o en indústria, amb 55 sortides de Bombers a Lleida el 2017, deu més que l’any abans.

Una altra de les actuacions que han augmentat en un any són els incendis en barraques o casetes d’obra, amb 124 actuacions, així com els incendis en infraestructures elèctriques, amb un total de 45 sortides el 2017. Així mateix, els Bombers van actuar en 142 incendis de vehicles a l’aire lliure (no causats per un accident), un 3 per cent més que el 2016. Les dades també destaquen que es van produir set explosions, quatre més que un any abans.

Precaució per evitar incendis

La província de Lleida registra una mitjana d’un incendi al dia en habitatges, segons les dades dels Bombers, que va posar en marxa el 2016 la campanya Seguretat a la llar, que incideix en la importància de la prevenció. Entre els principals consells, destaquen els de cuidar les instal·lacions elèctriques i les calderes, no descuidar-se a la cuina, no acumular trastos a les habitacions, no sobrecarregar la instal·lació elèctrica i no deixar espelmes enceses. La campanya incideix a tenir especial cura amb els col·lectius vulnerables: nens i persones grans.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next