Avança la candidatura a Patrimoni Mundial de la Seu Vella, que presentarà més documentació a la primavera

REDACCIÓ
12-10-2017
  • Avança la candidatura a Patrimoni Mundial de la Seu Vella, que presentarà més documentació a la primavera

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb l’assessor municipal de Cultura, Antoni Llevot; el director del Museu d’Art Jaume Morera, Jesús Navarro, i el director del Consorci del Turó de la Seu Vella, Joan Baigol, s'han reunit aquest dimecres a Madrid amb el director general de Belles Arts i Patrimoni Cultural, Luis Lafuente, amb el qual van abordar l’avenç de la candidatura de la Seu Vella com a Patrimoni Mundial de la Unesco i del Morera.

Durant la trobada, l’alcalde va presentar a Lafuente –que és l’interlocutor del Govern espanyol per als temes relacionats amb el Patrimoni Unesco– l’estat de la candidatura de la Seu Vella, que s’ha revisat i en la qual s’està treballant d’acord amb els criteris que regeixen la designació de patrimonis mundials. Lafuente va recordar que els comitès Unesco es reuneixen a la primavera i a la tardor, i l’alcalde va confirmar que, a la primavera, estarà en condicions de presentar oficialment la nova versió de la documentació per a la candidatura de la Seu Vella.

Durant la reunió, també va informar el director general de les diferents obres de rehabilitació que es realitzaran a la Seu Vella: la restauració del claustre, el campanar i la porta dels Apòstols, que es preveu, segons fonts de l’ajuntament de Lleida, que comencin abans de finalitzar aquest any, així com de les millores urbanístiques que s’estan realitzant a l’entorn. Tanmateix, val a recordar que la conselleria de Cultura va lamentar el passat 22 de setembre en un comunicat que la intervenció per part de l’Estat dels comptes de la Generalitat de Catalunya paralitzarà una trentena d’actuacions del departament, la primera i una de les més importants de les quals és la restauració del principal conjunt monumental lleidatà. El comunicat, en el qual el conseller Lluís Puig va qualificar la mesura de l’Estat d’“atemptat que afecta tots els ciutadans de Catalunya”, xifrava en fins a 830.000 euros la quantitat congelada que s’havia de destinar a les obres a la Seu Vella.

El Museu Morera, pendent dels ajuts procedents de l’1,5% Cultural

D’altra banda, durant la reunió també es va presentar el projecte del Museu d’Art de Lleida, és a dir, el nou Museu Morera, que actualment es troba en període de licitació. Els lleidatans van informar el director general que la Paeria va presentar aquest projecte a la convocatòria d’ajuts de l’1,5% Cultural, unes subvencions que resolen conjuntament els ministeris de Cultura i de Foment, i en els quals Lafuente és el representant del ministeri de Cultura. Val a recordar que el pròxim dia 16 d’octubre acaba el període de presentació d’ofertes de licitació del projecte bàsic d’adequació de l’antiga Audiència per poder convertir-la en la nova seu del Museu Morera. El pressupost assignat per fer-ho és d’un total de 4.030.153,51 euros, sense l’IVA, i de 4.887.375,75 euros, amb l’IVA inclòs.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta