Bagergue es corona com un dels pobles més bonics de l’Estat

REDACCIÓ
Publicat: 
28-07-2019
Actualitzat: 28-07-2019 12:22
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Bagergue es corona com un dels pobles més bonics de l’Estat
  • Bagergue es corona com un dels pobles més bonics de l’Estat

Bagergue (Naut Aran) es va coronar ahir com un dels pobles més bonics de l’Estat, un reconeixement que tenen 79 poblacions. L’alcalde pedani, Marc Tarrau, va explicar durant la celebració del reconeixement que reivindiquen “ser de poble amb orgull, treballem per mantenir vius aquests petits nuclis rurals i exigim a les institucions una discriminació positiva, perquè crear empreses, negocis i portar riquesa a aquests municipis pugui ser una realitat”.

Tarrau va apuntar que des que es va declarar el poble com un dels més bonics al gener, Bagergue “ha vist com ha augmentat el turisme” i “som cada dia més coneguts”. Francisco Mestre, president de l’Associació de Los Pueblos más Bonitos de España, que atorga el reconeixement, va assegurar que és un “orgull” destapar el cartell que atorga aquest guardó a Bagergue.

Aquest és el primer poble català que rep la distinció, que s’obté després de superar 40 criteris de qualitat en aspectes com la cura del patrimoni i de flors i zones verdes. La delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, va incidir en la importància d’aquest reconeixement per treure a la llum i mostrar internacionalment aquests petits i bonics pobles.

Comparteix

També t'interessarà