Baixen en 700 els alumnes i docents confinats a Lleida

S.E./ REDACCIÓ
27-01-2021
  • Baixen en 700 els alumnes i docents confinats a Lleida

L’afectació de la Covid-19 als centres educatius de Lleida va trencar ahir la tendència a l’alça registrada des del reinici del curs després de les vacances nadalenques. Així doncs, van descendir tant les classes confinades, que van passar de 173 a 153, vint menys, com el nombre d’alumnes i personal educatiu en quarantena, de 4.176 a 3.482, que en suposa 694 menys, segons xifres d’Educació.

Així mateix, l’escola de Tornabous va reobrir ahir de forma parcial amb la represa de les classes dels estudiants dels cicles inicial, mitjà i superior de Primària mentre que els alumnes d’Infantil i de la llar d’infants tornaran a les aules avui. Segons l’alcalde, David Vilaró, ahir no van tornar perquè esperaven uns resultats de les PCR que Salut va fer fa una setmana en un cribratge massiu als dos centres.

Va lamentar que falta encara el d’un escolar que no podrà assistir a classe, i avui ja farà set dies que van realitzar les proves. L’escola de Tornabous està dividida en dos edificis: en un hi ha els cicles inicial, mitjà i superior de Primària, i l’edifici de la llar d’infants acull també els alumnes de cicle Infantil, per la qual cosa aquests últims formen un mateix grup bombolla. L’escola i la llar d’infants de Tornabous van tancar el passat dia 16 al detectar sis positius en diferents grups. Van ser els primers centres educatius de Catalunya que van tancar per Covid aquest segon trimestre de curs. Segons Educació, continuen tancades l’escola de Naut Aran i dos llars d’infants de Miralcamp i Sant Llorenç de Morunys.

L’informe d’Educació encara situa l’institut d’Alcarràs al capdavant dels centres amb més grups confinats, amb 18 i 374 persones. Les Borges Blanques figura amb 9 i 220 i el Canigó d’Almacelles, amb 6 i 105.

Precisament, el sindicat CGT ha interposat una denúncia a Inspecció de Treball en la qual reclama que es tanquin aquests tres instituts per controlar els brots i garantir la seguretat. Diu que al d’Almacelles el 35 per cent del claustre està confinat o de baixa, i que una treballadora està greu.

Reclama també garantir que no hi haurà sancions per a treballadors que decideixin no assistir al seu lloc de treball i demana a Educació la intervenció urgent “per pal·liar aquesta situació de vulnerabilitat”. Sol·licita, a més, que es tanquin tots els centres educatius de la província “fins que es compleixin les condicions de seguretat”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?