Balàfia guanya una plaça pública els caps de setmana en obrir el pati de l’escola al barri

REDACCIÓ
Publicat: 
28-03-2022
Actualitzat: 28-03-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Balàfia guanya una plaça pública els caps de setmana en obrir el pati de l’escola al barri

El pati de l’Escola de Balàfia romandrà a partir d’ara obert al públic tots els caps de setmana perquè el veïnat en pugui fer ús. Es tracta d’una iniciativa que va néixer de la necessitat d’oferir espais de socialització i joc per adolescents i que és fruit del treball comunitari que fa més d’un any s’està duent a terme al barri, a través del Grup de Dinamització del Consell de Zona.

La tinent d’alcalde i regidora de Balàfia, Jordina Freixanet; la regidora d’Educació, Sandra Castro, i la regidora de Participació, Marta Gispert, han assistit a l’estrena d’aquest projecte pioner a la ciutat, però que es vol fer extensible a altres barris de Lleida.

Jordina Freixanet ha agraït a tots els col·lectius que hagin fet possible la incorporació del pati de l’escola pública com un ús comunitari, perquè “les coses més senzilles són a la vegada més difícils”, i perquè “aquest és un pas transformador i de futur”.

En aquest sentit, la tinent d’alcalde Freixanet ha explicat que es treballa en el projecte educatiu del barri i en la transició cap a la futura escola Pinyana/Balàfia, que estarà enllestida en els pròxims mesos, i ha convidat la ciutadania a participar en els Consells de Zona, com a eina per a vehicular les idees de tots i totes. 

Per la seva part, Marta Gispert, com a regidora de Participació, ha agraït als veïns, veïnes i entitats que han fet possible ‘Obrir el Pati a Balàfia’, després de gairebé un any de treball. Tot i això, ha continuat encoratjant als participants a continuar engrescats en el projecte, “per determinar els usos d’aquest espai, un cop sigui alliberada la seva funció docent”. 

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Sandra Castro, ha fet esment al paper de Lleida com a ciutat educadora i què implica aquesta etiqueta. “Som ciutat educadora no només en les escoles, també en els carrers i places, per la qual cosa, que s’obri un pati al seu barri vol dir que creiem en una educació que va més enllà d’allò que passa dins de les quatre parets del centre docent. I és que l’educació també contempla el temps lliure”, ha dit.

Malgrat no esmentar-ho, Sandra Castro s’ha referit als efectes d’integració social que impliquen gestos com el d’aquest diumenge. “És molt important que un pati s’obri al barri, perquè en seguiran d’altres, però perquè dins d’aquests patis passaran coses i en deixaran de passar d’altres. Tot això és treballar per la convivència, el civisme i l’educació dels nens i nenes i de tota la comunitat”, ha continuat explicant, fent esment alhora a la gran diversitat d’entitats que s’han implicat en el projecte. “El pati és vostre. Gaudiu-lo”, ha clos. 

Entorn l’obertura del pati de l’Escola de Balàfia s’han organitzat una sèrie d’activitats de bon matí. Una gimcana, en la qual han participat els nens i nenes del barri, que s’ha acompanyat d’una xocolatada, un recital de poesia i un partit d’handbol.

Comparteix

També t'interessarà