Balaguer obre les inscripcions a les Estades d'Estiu 2022

REDACCIÓ
Publicat: 
04-05-2022
Actualitzat: 18-05-2022 9:24
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Balaguer obre les inscripcions a les Estades d'Estiu 2022

La capital de La Noguera ofereix un estiu més una amplia oferta d’estades als més petits de la ciutat. Arqueologia, esports i activitats artístiques. Amb les estades la Paeria de Balaguer vol garantir que durant el període d’estiu els infants de la ciutat tinguin l’oportunitat de participar en activitats que es duen a terme des de fa uns anys i adreçades a infants des dels 6 mesos fins als 16 anys.

Les activitats previstes en què podran participar els infants aquest estiu són el Tecni Camp; el projecte JOVA; l'Art Estiu; el Petit Art Estiu; el taller Cota Zero i les estades infantils.

Aquest dilluns s'han presentat amb la participació: del paer de Cultura, Arnau Torrente; la paera d'Esports, Joventut i Infància, Gemma Vilarasau; la directora del Museu de la Noguera, Carme Alòs; la directora de la Biblioteca Municipal, Núria Arbós, el tècnic de l'àrea d'Esports, Albert Marvà, el tècnic de l'àrea de Joventut, Francesc Almira; Albert Bonet, un dels responsables d'Art Estiu; i Imma Montoliu responsable de les estades infantils.

A la presentació, el Paer de Cultura, Arnau Torrente ha explicat que s'espera que aquest any es desenvolupin ja amb tota normalitat i n'ha destacat l'àmplia oferta que proposen.

Aquest any tant el Petit Art Estiu com l'Art Estiu, intentaran seguir les línies anteriors a la pandèmia. Gràcies a la separació de franges d'edat s'han pogut anar incrementant la quantitat de nens que poden gaudir de les activitats ofertes. Pel que fa a aquestes activitats, es farà expressió corporal, moviment, dansa i arts plàstiques, entre altres, per fomentar les activitats que els nens ja fan durant el curs, però des d'una vessant més de lleure que formativa.

El Petit Art Estiu i l'Art Estiu es realitzaran del 27 de juny al 29 de juliol al casal Lapallavacara i l'edifici de la biblioteca municipal respectivament. Les activitats s'oferiran de 9 a 2 del migdia amb l'opció d'acollida a partir de les 8 del matí.

Un any més l'oferta inclou també esports diversos al Tecni Camp, amb 3 modalitats en funció de les edats dels infants participants. Es tracta del nou format incorporat fa 2 anys i que ha acollit molt bons resultats, en permetre als nens i les seves famílies escollir la modalitat preferida en cada setmana.

Es realitzaran: el Tecni Camp Esports, amb jocs diversos i iniciació als esports col·lectius; el Tecnicamp Aventur/Natur, amb activitats a l'aire lliure com BTT, escalada o piragüisme; i el Tecnicamp Move, amb dansa urbana patinatge o rítmica.  

Les activitats s'adrecen a infants de 5 a 15 anys i es realitzaran de dilluns a divendres de 9 a 2 del matí, amb opció a acollida matinal i al migdia. Es realitzaran en diferents equipaments esportius de la ciutat.

Una altra proposta és el projecte JOVA, adreçat a joves que vulguin fer un voluntariat per la ciutat. Aquesta iniciativa, organitzada per la regidoria de Joventut i l'Oficina Jove de la Noguera es realitzarà de l'11 al 22 de juliol als matins, i està adreçada a joves de 12 a 15 anys.

Finalment es proposa l'activitat Cota Zero, que es realitzarà novament al Castell Formós. Es tracta d'un taller adreçat a qualsevol persona a partir dels 12 anys i que realitza durant uns dies una excavació arqueològica de la ma del Museu de la Noguera.

Un any més oferirà també l'activitat 'Obert per excavació', en que el jaciment es troba obert al públic durant els treballs i són els mateixos joves els encarregats de fer les explicacions als visitants. Les tasques del Cota Zero es  realitzaran del 27 de juny al 8 de juliol als matins.

Un any més la Paeria de Balaguer ofereix també el servei d'estades per a infants de 4 mesos a 3 anys, que aquest any es faran a la Llar dels Putxinel·lis. Estan adreçades a tota la ciutadania, sigui o no usuària de les llars d'infants municipals durant l'any. Les estades es realitzaran del 4 de juliol al 2 de setembre. Es fan en horari de matí, amb opció de menjador fins a les 3 de la tarda.

A banda, també petits i grans podran gaudir de les piscines d'estiu que obriran al poliesportiu del 19 de juny al 28 d'agost i les del Secà del 19 de juny al 4 de setembre.

Les inscripcions per a totes les modalitats ofertes es poden realitzar a partir d'aquest 2 de maig a la pàgina web de la Paeria, balaguer.cat, on estan distribuïdes per franges d'edats i temàtiques. Les activitats començaran el 27 de juny i acabaran el 3 de setembre. Les estades infantils a la llar d'infants, en canvi, començaran el 4 de juliol, coincidint amb la finalització del curs a les llars.

Comparteix

També t'interessarà