Balaguer presenta les novetats de la cinquena edició de l'Encontats

REDACCIÓ
16-09-2020
  • Balaguer celebra aquest cap de setmana la cinquena edició de l'Encontats

El diumenge dia 20 de setembre Balaguer acollirà la 5a edició de l’Encontats, el mercat del conte infantil. Enguany, a causa de la pandèmia, es va haver de canviar la celebració prevista inicialment al mes d’abril i també s’han reduït el nombre d’activitats previstes. Tot i això, el proper diumenge es podran tornar a escoltar diferents contacontes a més de fer activitats i tallers de tot tipus i participar en concursos.


Sorteig de Packs Oficials de l'Encontats!


Aquest dimarts s'ha fet l'acte de presentació de l'edició d'enguany i en ella la directora de la Biblioteca Margarida de Montferrat, Núria Arbós, ha destacat la sessió de contes per adults del dissabte com una de les principals novetats d'aquesta cinquena edició, que ha de servir per demostrar que també hi ha contes per a públic adult. Es tracta d'un projecte al qual es vol donar continuïtat cada any. També ha recordat els espais de joc, les parades i els espectacles de diumenge, dividits en dos espais, al Museu i a la Plaça Mercadal, per garantir distàncies de seguretat. Justament Núria Arbós ha fet incís en que una altra de les novetats d'enguany és la necessitat d'inscripció prèvia per assistir a aquests espectacles tot i que els adreçats a nadons ja es troben amb l'aforament complet.

Per la seva banda, el paer de Cultura, Arnau Torrente ha explicat que des de la Paeria es volia dinar un tomb a l'Encontats i fer que a més d'una gran festa familiar encabís els contes per adults i es professionalitzés la festa. Per aquest motiu l'any vinent l'Encontats es dividirà en dues parts, una dedicada als il·lustradors i una segona adreçada a la literatura, que serà similar a la que es veurà aquest any.

Arnau Torrente també ha destacat que l'edició d'aquest any vol ser un homenatge a l'escriptor Josep Vallverdú, que va ser el primer padrí de l'Encontats i fill adoptiu de la ciutat comtal. Per aquest motiu el diumenge 20 a les 12 del migdia s'inaugurarà a la Plaça del Pou una escultura al personatge Rovelló de Josep Vallverdú.

El paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, ha recordat que els canvis d'ubicació i l'exigència de la reserva prèvia són per motius de seguretat i s'ha mostrat satisfet com a Paeria per la possibilitat de celebrar finalment l'Encontats, que ja havia estat ajornat des de l'abril. En aquest sentit Jordi Ignasi Vidal ha posat l'Encontats com a inici d'una tardor de retorn a les activitats culturals i posant Balaguer com a centre cultural dels Països Catalans durant aquest cap se setmana, en comptar amb la presència de Pilarin Bayés, que rebrà la vara de la mà de Roser Capdevila, padrina de l'Encontats de l'any passat, i també amb Josep Vallverdú, que inaugurarà l'escultura.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta