Bargalló descarta allargar el curs a l’estiu però sí dos setmanes més a Batxillerat i FP

REDACCIÓ
Publicat: 
06-04-2020
Actualitzat: 06-04-2020 10:37
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Bargalló descarta allargar el curs a l’estiu però sí dos setmanes més a Batxillerat i FP

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va reconèixer ahir en una entrevista al programa Via lliure de RAC1 que encara no hi ha data de reobertura dels col·legis i instituts, tancats des del 14 de març passat arran de la declaració de l’estat d’alarma pel coronavirus. Tanmateix, no va donar per finalitzat el curs presencial, sinó que va confiar que els alumnes puguin tornar a les aules encara que sigui per poc temps.

“Esperem poder obrir les aules en un moment o un altre, encara que sigui poc. L’escola té una funció com de segona família i en un moment de confinament llarg seria bo poder acollir de nou els nois i noies, per a un efecte de tractament afectiu, del dol i de resocialització”, va assenyalar. “Tenim l’esperança de poder obrir les escoles de nou”, va remarcar, tot i que va precisar que “no en un termini curt”.

Així mateix, Bargalló va descartar prolongar el curs durant l’estiu per no haver d’ajornar també l’inici del curs vinent. “Si allarguéssim el curs a l’estiu, el següent l’hauríem de començar a l’octubre o al novembre. Però la nostra voluntat és començar el curs amb la màxima normalitat possible, és a dir, al setembre”, va subratllar. No obstant, va puntualitzar que sí que es podrà allargar dos setmanes el curs a Batxillerat i Formació Professional per poder fer les proves de selectivitat o completar les hores necessàries perquè, va destacar, l’important és que els alumnes puguin entrar a la universitat i accedir al mercat de treball.

El conseller va defensar que “seria un error fer el tercer trimestre amb criteris d’avaluació” per als alumnes de Primària i Secundària, però va puntualitzar que Ensenyament està estudiant com donar els títols als estudiants de segon de Batxillerat i de Formació Professional. I és que els primers necessiten una nota per poder accedir a la universitat i els segons, el títol per treballar.

Per això, aquests estudiants sí que han de tenir nota a la tercera avaluació. A més, va assenyalar que durant el confinament “ens hem de treure del cap que podrem replicar l’aula” a casa de manera telemàtica perquè “seria un error” i va afegir que “s’ha d’oblidar el concepte de temari”.

“No hem de pensar que l’alumne farà mates a les nou, anglès a les deu i física a les onze. L’educació no presencial no és així”, va incidir. Així doncs, va demanar “deixar de pensar en les notes i potenciar que no es perdin els hàbits de treball i acompanyar l’alumne”.

Com a possible solució, Josep Bargalló va indicar que estan elaborant un inventari de tots els dispositius digitals que s’han quedat a les escoles. Els va xifrar aproximadament 100.000 i va afegir que també contacten amb empreses de telefonia i internet per poder disposar de més aparells, dades i targetes.

L’objectiu és “poder oferir la connexió després de Setmana Santa”, va assenyalar, i va reconèixer que “el problema és com fer-ho arribar als alumnes en un context de confinament, però ho farem”.

Xifra en 100.000 els dispositius digitals per als alumnes

La conselleria d’Educació analitza com garantir l’accés dels alumnes a l’ensenyament a distància durant el confinament. “Hem fet un qüestionari dels alumnes que s’han pogut connectar o no [a intenet] i per què, i això ens donarà una radiografia bastant exacta de quants no s’hi han pogut connectar aquests dies”, va explicar, i va estimar que podrien ser “entre el 10 i el 15 per cent”.

Comparteix

També t'interessarà