Batalla musical entre els herois de Marvel i els de l’univers DC, a l’Auditori de Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
31-05-2023
Actualitzat: 31-05-2023 19:35
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Batalla musical entre els herois de Marvel i els de l’univers DC, a l’Auditori de Lleida
    Peu de foto: 
    Auditori Enric Granados

L’Auditori Municipal Enric Granados acull, aquest dissabte, 3 de juny, a les 20 hores, un concert ben especial. I és que la Franz Schubert Filharmonia, sota la direcció de Gerard Pastor, interpretarà una batalla musical centrada en les bandes sonores dels superherois i superheroïnes de Marvel contra les bandes sonores dels de l’univers DC.

Les factories Disney i Warner fa dècades que lluiten per produir les millors pel·lícules de superherois i, naturalment, aposten fort per una música que estigui a l’altura. El primer gran superheroi cinematogràfic modern va ser Superman i es va presentar acompanyat d’una banda sonora espectacular signada pel gran John Williams. Després van anar apareixent Batman (amb música de Danny Elfman), el Capità Amèrica (amb partitura d’Alan Silvestri), Wonder Woman (amb música de l’oscaritzat Hans Zimmer) o la Capitana Marvel (amb banda sonora de la compositora Pinar Toprak). Entre Marvel i DC han produït més de cinquanta pel·lícules de superherois amb una supermúsica que entra en batalla a l’Auditori Enric Granados.

Les entrades (30 € general / 27 € Amic/Amiga de LaTemporada) es poden comprar a les taquilles de l'Auditori Municipal Enric Granados, Teatre Municipal de l'Escorxador i al web de LaTemporada Lleida.

Cal recordar el descompte d’Amic/Amiga de LaTemporada amb què es podrà gaudir d’un 10% de descompte a tots els espectacles de la programació municipal d’arts escèniques.

A més, els estudiants de música, teatre i dansa que siguin menors de 20 anys es poden aplicar el 50% de descompte fent aquest tràmit online.

Gerard Pastor, director

Nascut a Barcelona el 1984, va estudiar piano al Conservatori de Música de Sabadell ia l'ESMUC. Es va titular com a pianista primer i director d'orquestra després. En paral·lel va estudiar composició amb diferents mestres entre els quals destaquen David Horne, Bernat Vivancos, Albert Guinovart o Arnau Batalle. Ha compaginat la seva activitat docent com a professor de piano del Conservatori de Sabadell, la de direcció orquestral i la de productor musical amb el segell de producció internacional d'espectacles audiovisuals de gran format Furius. Des del curs 17/18 és convidat per l'ESMUC per oferir sessions sobre FMOD als alumnes del Màster en Composició de Música per a Audiovisuals.

Ha treballat com a artistes com Lluís Claret, amb qui va fer la World Premiere de les obres per a violoncel i piano de Pau Casals . El seu palmarès compta amb més de 15 premis entre els quals cal destacar el Premi a Millor BSO a l'International Idyllwild Film Festival el 2017 per la BSO de Sonata per a Violoncel i el 2018 el Premi a Millor BSO al Festival Cinespaña de Toulouse per Jean François i el sentit de la vida.

Ha estat director de la Simfònica Tekhné, la Banda de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès, la Cobla Simfònica de Catalunya o el Martinu Ensemble entre d'altres formacions. Ha destacat sempre per ser un director involucrat en les tasques de desenvolupament dels conjunts, ja sigui en àmbits amateur, professional o de joves músics

Compositor de música per a diferents curts i llargmetratges amb un treball destacat amb Anna M. Bofarull. Van treballar junts a "Notes al Peu" un documental sobre la guerra civil espanyola i "Hammada" un documental sobre els saharans a Argel. Ha treballat amb el compositor Michael Nyman i la directora Trisha Ziff a "The Mexican Suitcase" (2011). Pastor és el compositor de la banda sonora de Furius Baco de PortAventura.

Comparteix

També t'interessarà