Batuda històrica a Torres de Segre per a reduir la població de porcs senglars

REDACCIÓ
18-01-2021
  • Batuda històrica a Torres de Segre per a reduir la població de porcs senglars

Els voltants del pantà d'Utxesa han estat l'escenari d'una batuda històrica per a reduir la població de porcs senglars a Torres de Segre. Un grup de caçadors locals amb llicència han abatut 34 porcs senglars, una xifra rècord al municipi en un control biològic com aquest. L’acció ha comptat amb l’ajuda de gossos, la coordinació dels Agents Rurals i la supervisió de tècnics de l’Ajuntament de Torres de Segre.

La batuda s’ha desenvolupat aquesta passada setmana, concretament a la zona del ‘Mirador elevat del 19’ de l’embassament d’Utxesa, una zona on habitualment es concentra un nombre elevat de porcs senglars. En aquesta ocasió, la disminució intencionada del nivell de l’aigua ha estat clau per a poder completar exitosament el control de la superpoblació d’aquesta espècie.

Periòdicament s’organitzen batudes d’aquestes característiques a Torres de Segre, ja que la Generalitat de Catalunya autoritza als ajuntaments organitzar-les per a controlar la població d'una espècie sense predadors que genera múltiples problemes a la societat. Els porcs senglars causen danys als conreus de pagesos, provoquen accidents de trànsit a les carreteres i també són transmissors de malalties que poden afectar a les persones.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta