Beca d'investigació per a Lleida

REDACCIÓ
25-09-2019
  • Beca d'investigació per a Lleida

Els investigadors del Grup d’Investigació Fisiopatologia Metabòlica de la Universitat de Lleida i de l’IRBLleida Reinald Pamplona, Mariona Jové i Irene Pradas han rebut una ajuda de la convocatòria Health Research La Caixa per un projecte que pretén estudiar com es modifica el cervell durant l’embaràs, per preparar les dones per als reptes de la maternitat. L’estudi rebrà un total de 972.414 euros i el coordina el professor del departament de Psiquiatria i Medicina Legal de la Universitat Autònoma de Barcelona Òscar Vilarroya.

El projecte també compta amb tres grups d’investigació més de l’Institut Hospital de Mar d’Investigacions Mèdiques, de l’Institut d’Investigació Sanitària Gregorio Marañón i del Servei de Medicina de la Reproducció del centre Dexeus, a més de dos col·laboracions internacionals de la Universitat de Liverpool i de la Universitat Southern California.

El projecte té una durada de tres anys i estudiarà una població de 250 dones. A les instal·lacions de l’IRBLleida es duran a terme les anàlisis metabolòmiques i lipidòmiques de les mostres biològiques amb l’objectiu de poder establir les relacions dels canvis en el metabolisme amb les reestructuracions del cervell.

En un altre ordre de coses, estudis previs han demostrat que durant l’embaràs determinades àrees del cervell experimenten canvis que es mantenen com a mínim dos anys després del part i que podrien estar vinculats amb la forma en la qual la mare es relaciona amb el nadó. Aquest estudi és un dels trenta-dos projectes d’investigació en salut seleccionats per a la beca del 2019.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?