Bedhiran Akagündüz guanya el Concurs d’Humor Gràfic 2024 de la Fecoll

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
13-05-2024
Actualitzat: 21-05-2024 20:08
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Bedhiran Akagündüz guanya el Concurs d’Humor Gràfic 2024 de la Fecoll
    Peu de foto: 
    L’obra de Bedhiran Akagündüz, guanyadora del Concurs Internacional d’Humor Gràfic Caragoler de la Fecoll ©Fecoll

L’obra de Bedhiran Akagündüz ha estat triada com a guanyadora del Concurs Internacional d’Humor Gràfic Caragoler 2024 de la Fecoll. La creació de l’il·lustrador turc s’ha destacat entre les 516 vinyetes presentades en la setzena edició del certamen, amb la participació d'artistes de fins a quaranta-vuit països diferents. El guanyador rebrà un premi en metàl·lic de 1.016 €, gràcies al suport de l’agència de viatges Ilertravel. L’obra guanyadora retrata l'escena d’uns passatgers en una muntanya russa, mostrant una gran descàrrega d’adrenalina que es reflecteix en les seves cares. Una expressió que comparteix el caragol gegant que ocupa el primer vagó de l’atracció i que sembla no donar crèdit a l’acceleració vertiginosa que està experimentant, ja que no hi està gens acostumat.

L’obra de Bedhiran Akagündüz, guanyadora del Concurs Internacional d’Humor Gràfic Caragoler de la Fecoll ©Fecoll

Pel que fa a la participació d’enguany, destaca que hi ha vinyetes de diferents indrets dels cinc continents, essent Turquia un dels països que ha contribuït amb més dibuixants o il·lustradors, amb 16 representants. També destaquen els 31 d’Iran, 17 d’Espanya i 15 de Rússia. En total, s'han rebut obres d'uns 230 artistes diferents, atès que les bases permeten aportar fins a tres dibuixos per participant.

La vinyeta d'Akagündüz, juntament amb les 50 millors obres seleccionades, es mostrarà en una exposició que durarà tot el mes de setembre a la sala polivalent de la Fecoll, al carrer Obradors. Aquesta exposició reunirà dibuixos de diversos països com Alemanya, Bielorússia, Brasil, Iran, Rússia, l'Argentina, Bèlgica, l'Índia, Suïssa, Itàlia, França, Ucraïna, el Canadà, Irlanda, Uzbekistan, Luxemburg, Uruguai, Romania, Lituània, Perú, Turquia i Espanya, amb quatre vinyetes d’autors lleidatans.

La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) organitza aquest concurs amb la col·laboració de l’Associació Humoràlia i IlerTravel. La convocatòria està oberta a qualsevol artista professional o amateur d'arreu del món, que pot presentar fins a tres vinyetes amb la temàtica del caragol, ja sigui sense paraules o en català, castellà o anglès.

Comparteix

També t'interessarà