Bellaguarda adjudica l’obrador per a vuit pobles que obrirà el juny del 2020

MARÍA MOLINA
12-12-2019
  • Bellaguarda adjudica l’obrador per a vuit pobles que obrirà el juny del 2020

L’ajuntament de Bellaguarda ha adjudicat la construcció de l’obrador agroalimentari que donarà servei a vuit pobles de les Garrigues. Emprenedors d’aquesta localitat, Bovera, Granyena, el Soleràs, els Torms, Juncosa, el Cogul i la Granadella podran elaborar productes d’alimentació amb matèries primeres de proximitat a partir del juny de l’any que ve.

Segons l’alcalde de Bellaguarda, Jaume Masip, l’obrador ha d’entrar en funcionament a mitjans del 2020 ja que és la data límit per finalitzar les obres i no perdre la subvenció de la Unió Europea a través dels fons Feder de més de 63.000 euros. Els implicats també han sol·licitat ajuts a la Diputació.

Cinc firmes van optar a executar les obres que finalment faran Contralsa: Construcciones y Transportes d’Albalat, que farà l’obra civil; i Comercial Binéfar, que s’encarregarà de la maquinària. La inversió ascendeix a més de 108.000 euros.

Serà un taller per experimentar amb productes de proximitat com olives i ametlles, entre d’altres, a fi de fabricar derivats que puguin comercialitzar-se.

Estarà ubicat a la planta baixa de la sala polivalent de Bellaguarda. Els municipis implicats, en col·laboració amb el consell, busquen donar suport a les persones que veuen en la transformació d’aliments a la zona una manera de generar riquesa.

Tots els ajuntaments han donat llum verda al projecte en els seus respectius plens i també s’han dut a terme jornades per incentivar l’ús del taller. Una vegada construït s’habilitaran horaris, ja que es tracta d’un espai compartit, per la qual cosa caldrà estipular els dies en què els emprenedors puguin utilitzar l’obrador, de manera que puguin adaptar-se tots els que optin a ocupar-lo sense problemes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta