Benavent estrena el Museu de Nines Antigues amb la col·lecció d’una veïna

REDACCIÓ
Publicat: 
17-10-2021
Actualitzat: 17-10-2021 12:29
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Benavent estrena el Museu de Nines Antigues amb la col·lecció d’una veïna
  • Benavent estrena el Museu de Nines Antigues amb la col·lecció d’una veïna
  • Benavent estrena el Museu de Nines Antigues amb la col·lecció d’una veïna
  • Benavent estrena el Museu de Nines Antigues amb la col·lecció d’una veïna

Una veïna de Benavent de Segrià, Adriana Vara, va fer realitat ahir dissabte el seu desig de convertir la seva col·lecció particular de nines en el material expositiu d’un espai museístic que estarà a disposició dels seus vilatans i de tota mena de visitants. Ha estat així gràcies a la seva iniciativa i al suport de l’Ajuntament, que han donat com a resultat el Museu Gràfic de Nines Antigues, que està situat a l’edifici annex a la Llar d’Infants.

La inauguració d’aquest nou espai creat a partir de la col·lecció cedida per Adriana Vara ha inclòs diferents actes. Així, la recepció va anar a càrrec dels gegants i grallers de Benavent. Posteriorment, es va fer una xarrada sobre nines antigues al Casal Cultural, per acabar amb la inauguració i la visita al museu.

Formen part del museu més de 200 nines datades entre els anys 1860 i 1900, entre elles la que va ser la nina favorita de la infanta Margarita, o un altra peça coneguda com ‘la nina de l’habitació tancada’. També hi ha exemplars més moderns, com ara les conegudes Nancys’s o Barriguitas dels anys setanta del segle passat, i tota mena de complements de diferents èpoques, com ara cotxets, joguines, trones, mobles, cadiretes o un tresillo d’un bisbe del 1900.

Coincidint amb la inauguració, es va fer una trobada de col·leccionistes de nines que va comptar amb participants provinents de diferents punts de l’Estat espanyol i també de França, país des d’on han arribat dos col·leccionistes de nines antigues que viatgen per tot el món per tal de veure creacions d’altres indrets.

Adriana Vara es va iniciar en aquest món fent nines de porcellana a imitació de les antigues. Posteriorment va començar a comprar nines, i amb el temps en va acumular una bona col·lecció a la qual va anar incorporant tota mena de complements. El resultat va ser que tenia un veritable museu a casa, i va considerar que en podria gaudir tothom, motiu pel qual va començar a donar forma a la idea de fer un museu obert a tot el poble amb el suport de l’Ajuntament, un somni que, com dèiem al principi, ahir dissabte es va fer realitat.

Comparteix

També t'interessarà