Benet Rossell, un artista al cabaret

J.B.
12-04-2019
  • Benet Rossell, un artista al cabaret
  • Benet Rossell, un artista al cabaret
  • Benet Rossell, un artista al cabaret

El Cafè del Teatre es va vestir de cabaret dimecres a la nit i es va transformar en la mítica sala El Plata, del Tubo de Saragossa, amb un espectacle en homenatge a l’artista lleidatà Benet Rossell. El xou d’aquest cabaret centenari, que va reobrir les portes el 2008 després d’uns anys de tancament, va ser ideat pel cineasta Bigas Luna, entusiasta del gènere cabareter i gran amic de Rossell, molt conegut també com a client a la sala saragossana.

L’espectacle va constituir el contrapunt més canalla de les tres jornades d’homenatge que la ciutat de Lleida va brindar aquesta setmana a la figura i obra de l’artista d’Àger, que va morir el 2016. De fet, van ser els mateixos responsables d’El Plata els que van voler afegir-se especialment a l’homenatge impulsat des de la Paeria i la Diputació i van traslladar per primera vegada a la història d’aquest cabaret el seu espectacle fora de la capital aragonesa.

Les tres jornades dedicades a Rossell van acabar ahir amb dos taules redones a la Universitat de Lleida sobre la poesia i l’art del polifacètic creador, que va conrear des de pintura i escultura fins a poesia, audiovisual o música. A la primera, Jaume Pont va moderar un debat amb l’escriptora Lydia Oliva i l’editor Antoni Clapés, que va posar de manifest la gran quantitat de poesia encara inèdita de Benet Rossell i va reclamar l’edició de l’obra poètica completa d’“un artista polièdric, molt singular, que s’escapa a qualsevol classificació”. Francesc Fité va conduir la segona taula redona, amb el crític d’art francès Pascal Letellier, que va reviure l’època parisenca de l’artista, i el cineasta lleidatà Antoni Pinent, que va parlar de l’obra audiovisual.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta