Bovera recupera 20 cases deshabitades per fer-hi allotjaments turístics

MARÍA MOLINA
29-11-2018
  • Bovera recupera 20 cases deshabitades per fer-hi allotjaments turístics

L’ajuntament de Bovera farà una borsa d’habitatges pendents de restauració per poder recuperar-los i allotjar turistes. El consistori negociarà amb els titulars d’aquesta vintena de cases deshabitades que hi ha a la població des de fa més de 10 anys, perquè els seus amos se n’han anat o han mort, per comptar amb el seu permís i actuar a l’immoble. Segons l’alcalde, Óscar Acero, es tracta d’una experiència a posar en marxa per fases.

Una vegada que l’ajuntament tingui el beneplàcit del propietari, encarregarà als operaris municipals que el restaurin. Els diners obtinguts per llogar l’habitatge s’utilitzaran per pagar, a posteriori, les actuacions de reforma.

Fins que s’amortitzin els treballs de restauració, el propietari no podrà utilitzar la casa. Arribat el cas, serà el titular de l’immoble el que podrà arrendar-lo als visitants o tornar a ocupar-lo. Acero va indicar que hi ha bona predisposició per part de diversos propietaris d’habitatges i ja s’està en negociacions amb ells.

Així mateix, va indicar que en els últims dos anys hi ha hagut un repunt important de turistes a la població, en part, a causa de l’obertura d’una zona per a l’estacionament d’autocaravanes, que avala la iniciativa.

A més, Acero va indicar que es vol exportar aquesta idea a altres poblacions veïnes de la comarca en la seua mateixa situació.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que les disfresses de Carnaval són sexistes?

Carregant...
Load next