Buc(òli)ca, una experiència oleoturística única entre els ametllers de les Garrigues

REDACCIÓ
Publicat: 
26-01-2023
Actualitzat: 26-01-2023 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Buc(òli)ca, una experiència oleoturística única entre els ametllers de les Garrigues
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Buc(òli)ca)
  • Buc(òli)ca, una experiència oleoturística única entre els ametllers de les Garrigues
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Buc(òli)ca)

Aquest any a la Granadella (Les Garrigues) es realitzarà la segona edició de l’experiència oleoturística entre ametllers: “Buc(òli)ca, entre flors i violes”, amb un clar afany d’unificar oleoturisme amb fruiturisme a l’època de floració dels ametllers. 

Per a portar a terme Buc(òli)ca s’han unit: el Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya, Olicatessen – Molí dels Torms, la Cooperativa de La Granadella i el Restaurant Benet de Les Borges Blanques.

L’activitat es realitzarà el dissabte, 11 de febrer. Començarà a les 12:00 h amb un aperitiu entre ametllers que anirà a càrrec de Xavier Benet, cuiner del Restaurant Benet, recomanat per la Guia Michelin, en el qual es brindarà amb una beguda exclusiva d’oli i es degustaran olis d’oliva verges extra de: Degustus, Olicatessen i +Art.

A migdia, a les 14:00 h, al Centre de la Cultura de l’oli de Catalunya de la Granadella es servirà un menú degustació creat exclusivament per a l’ocasió per Xavier Benet, que maridarà els tres olis verges extra i transportarà les flors d’ametller, les plantes comestibles i les herbes aromàtiques a la copa i al plat. 

Buc(òli)ca neix amb afany de continuïtat anual i anirà unificant diferents productors amb experiències singulars, sempre complint amb aquestes tres premisses: promocionar l’oleoturisme i el territori, oferint experiències que es basin en la qualitat i el respecte a la natura; treballar conjuntament amb altres productors i ens implicats amb aquesta mateixa filosofia; i crear nexes d’unió entre l’oleoturisme, l’agricultura, la natura, l’ecologia, l’alimentació, la qualitat, el producte de proximitat i el respecte al territori.

L’esdeveniment  està limitat a 35 persones, per ordre d’inscripció, el seu preu és de 40 € i les entrades es poden adquirir fins el 6 de febrer als establiments dels tres productors d’oli de les Garrigues i a l’Ajuntament de La Granadella. També es poden adquirir de forma telemàtica contactant al telèfon 621 272 024.

Comparteix

També t'interessarà