Busquen fons per a la teràpia canina d’un centre de Cervera

REDACCIÓ
26-06-2018
  • Busquen fons per a la teràpia canina d’un centre de Cervera

La falta de finançament fa perillar la continuïtat de les sessions de teràpia canina al Centre Ocupacional l’Espígol de Cervera, que atén disset persones amb especials dificultats de la comarca de la Segarra. Per resoldre aquesta manca de recursos, La Segarrenca, associació per a la igualtat, ha decidit destinar a aquestes sessions els beneficis que obtingui de la celebració de la setena edició del concurs d’escala en hi-fi Vals un Potosí, que se celebrarà el dissabte 7 de juliol a Cervera. Des de L’Espígol, que participaran en l’escala en hi-fi amb dos cançons, estan molt agraïts a La Segarrenca i animen a participar en l’esdeveniment perquè sigui una festa multitudinària.

Un any de sessions de teràpia canina té un cost d’aproximadament 1.100 euros i de moment el Centre Ocupacional l’Espígol el té garantit fins al desembre d’aquest 2018. Sobre aquesta qüestió, Teresa Sala, monitora de l’entitat, va destacar ahir “la importància d’aquestes activitats per oferir a les persones que atenem al màxim d’oportunitats possibles”.

Per la seua banda, Mercè Folch, responsable de Teràpies amb el Cor, que ofereix el servei, va assegurar que “les teràpies amb animals són molt positives a causa del vincle que s’estableix amb la persona i l’animal i perquè permet potenciar el tema cognitiu, físic així com l’autonomia i autoestima de la persona”. A Cervera, Folch ofereix sessions de caninoteràpia una hora cada dilluns i amb els usuaris distribuïts en dos grups, per la qual cosa cada persona realitza dos sessions al mes. Des de l’Espígol fan també una crida a empreses i institucions per poder aconseguir més serveis per als usuaris i evitar que hagin de desplaçar-se.

L’objectiu de la caninoteràpia és millorar la qualitat de vida emocional dels usuaris, aconseguir la màxima autonomia i millorar-ne l’autoestima.

El centre atén disset usuaris

El Centre Ocupacional l’Espígol de Cervera pertany a l’Associació Alba de Tàrrega i es va crear fa onze anys. Atén actualment disset persones amb especials dificultats i a partir de l’any que ve està previst que ascendeixin a dinou.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta