Cabó dóna llum verda a la nova portada d'aigües

C.SANS
18-02-2020
  • Cabó dóna llum verda a la nova portada d'aigües

L’ajuntament de Cabó ha aprovat el projecte per construir una nova portada d’aigües per solucionar els problemes de subministrament que pateixen les famílies des de fa anys. Les obres es licitaran aquesta mateixa primavera. El sistema actual es va construir fa més de quaranta anys i les canonades estan cada vegada més tapades per la calç, segons l’alcalde, Josep Marqués. Per garantir el subministrament, el consistori es veu obligat a recórrer a camions cisterna els mesos d’estiu. Cabó té un centenar de veïns empadronats, però la població augmenta a l’estiu sensiblement. A més, hi ha diverses explotacions ramaderes de boví que en total sumen més de 1.250 caps de bestiar. L’ajuntament ha sol·licitat ajuts a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i a la Diputació per poder executar l’obra, que costarà un total de 105.429 euros. Caldrà fer la substitució d’una canonada principal d’aigua de més de dos quilòmetres de recorregut. L’obra és necessària, segons Marqués, i haurà d’estar a punt abans que arribi la tardor.

Cabó ha aprovat també el projecte per adequar el cementiri municipal per construir columbaris i més nínxols. L’última ampliació es va fer fa cinc anys i, en aquests moments, només queda un nínxol disponible.

D’altra banda, l’ajuntament licitarà la primera fase de la construcció del nou magatzem municipal. Es tracta de l’excavació i el moviment de terres amb un pressupost de 20.000 euros. El consistori busca ara finançament per executar l’estructura de l’edifici, que costarà 170.000 euros. Mentrestant guarda la maquinària municipal en garatges dels veïns, que cedeixen aquests espais.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next