Calendaris per a la igualtat de gènere al Segrià

REDACCIÓ
28-01-2021
  • Calendaris per a la igualtat de gènere al Segrià
  • Calendaris per a la igualtat de gènere al Segrià
  • Calendaris per a la igualtat de gènere al Segrià

El Consell Comarcal del Segrià ha editat 300 calendaris de sobretaula il·lustrats amb el lema "Al Segrià, iguals" que s'han distribuït a tots els ajuntaments de comarca i als treballadors i treballadores de la corporació supramunicipal.

La iniciativa té per objectiu lluitar per la igualtat entre dones i homes i l'equiparació en tots els àmbits de la vida laboral, social i emocional des de les administracions locals. L'acció pretén conscienciar, totes els dies de l'any, de la manca real d'igualtat que encara hi ha entre dones i homes i vol contribuir a la desaparició de les desigualtats i injustícies per raó de gènere.

Cada mes del calendari s'ha dedicat a reivindicar la igualtat en diferents àmbits. Així, per exemple, s'explica que un dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 és la igualtat de gènere; que hi ha molt camí per recórrer entre la igualtat formal àmpliament legislada i la igualtat real; què és l'androcentrisme -visió del món centrada en el punt de vista masculí-; que la precarietat laboral afecta especialment les dones; que la majoria de treballs a temps parcial, amb menys prestigi i remuneració els ocupen les dones, igual que la majoria de les cures i les feines de la llar; que la bretxa salarial se situa a Catalunya per sobre del 23%; que a les empreses catalanes només el 23'7% dels llocs de responsabilitat estan ocupats per dones, en moltes ocasions pel sostre de vidre; i que les violències masclistes també existeixen en l'àmbit laboral i és responsabilitat de tothom construir entorns segurs i lliures de sexismes.

La iniciativa forma part de diferents accions que s'aniran impulsant durant aquest any des del servei d'Igualtat del Segrià

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?